Skip to main content

Συναντήσεις διαλόγου σε Σταυρούπολη - Ευκαρπία από Μαγκριώτη

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έθεσε το πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών και της εκρηκτικής ανεργίας, ειδικά των νέων, που συνεχώς μεγαλώνει

Ο Υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μαγκριώτης πραγματοποίησε συναντήσεις διαλόγου για τις εθνικές εκλογές στους δήμους Ευκαρπίας και Σταυρούπολης και στη συνέχεια στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

-Για τις εθνικές εκλογές ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε:

«Η ακύρωση του debate των πολιτικών αρχηγών με ευθύνη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει την έλλειψη σεβασμού στην δημοκρατική αρχή του διαλόγου και αποκαλύπτει την ένδεια προγραμματικών θέσεων.

Το δίλημμα δεν είναι με ποιόν θα κάνει κυβέρνηση το ΚΙ.ΝΑΛ, αλλά με ποια πολιτική θα προχωρήσει η χώρα και τα κόμματα δεν απαντούν στο ερώτημα αυτό, πέρα από αφορισμούς και γενικότητες.

Τώρα, μπορεί να αξιολογηθούν οι πολιτικοί και τα κόμματα, που έδειξαν υπευθυνότητα, ήταν χρήσιμοι, με όραμα και συγκεκριμένο έργο, για τη χώρα και τη Θεσσαλονίκη.
Τώρα, οι πολίτες θέλουν να ακούσουν υπεύθυνες προτάσεις, για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το κράτος, που θα μας βγάλουν από την κρίση και το Κίνημα Αλλαγής, έχει τέτοιες».

-Στη συνέχεια ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε στα ζητήματα των περιοχών Ευκαρπίας και Σταυρούπολης. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Έθεσα με έμφαση το πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών και της εκρηκτικής ανεργίας, ειδικά των νέων, που συνεχώς μεγαλώνει και δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια.

Η καθημερινότητα των πολιτών έχει γίνει δύσκολη εξαιτίας της κρίσης στην τοπική αγορά και του ιδιαίτερα υποβαθμισμένου περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια, η καθημερινότητα αυτή έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο με την κατάρρευση του ΟΑΣΘ.

Στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, αφού η κυβέρνηση ακύρωσε την συμφωνία παραχώρησης της ιδιοκτησίας του στρατοπέδου, που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με εξαίρεση περίπου 40 στρέμματα, παραχώρησε κατά χρήση στον δήμο το σύνολο του στρατοπέδου
έκτος από 20 περίπου στρέμματα που παραχώρησε στη μητρόπολη της περιοχής, με αντάλλαγμα 83 διαμερίσματα του δήμου στην περιοχή της Νικόπολης που προορίζονταν για την κοινωνική πολιτική του δήμου.

Σήμερα, έπρεπε να λειτουργεί η νέα Περιφερειακή, με τον σύγχρονο Ευρωπαϊκό κανονισμό ασφάλειας, όμως ούτε η ηγεσία της Περιφέρειας από το 2012 μέχρι σήμερα, ούτε οι κυβερνήσεις δεν ασχολούνται και αυτό σημαίνει, ότι στην επόμενη πενταετία δεν πρόκειται να γίνει τό παραμικρό βήμα.
Δυστυχώς, ούτε τους κόμβους στην δυτική Θεσσαλονίκη, από την Ευκαρπία μέχρι την Λαχαναγορά, πού δημοπρατηθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 και έπρεπε να τελειώσουν το αργότερο το 2015, δεν έχουν ολοκληρώσει.

Σχετικά με το Μετρό, ο χρόνος, για τα ουσιαστικά πρακτικά βήματα, έχει σταματήσει στο 2012, τόσο για την γραμμή (Πλατεία Δημοκρατίας- Ευκαρπία-Νοσοκομείο Παπαγεωργίου), όσο και για την γραμμή (Σιδηροδρομικός σταθμός-Αμπελόκηποι-Εύοσμος-Κορδελιό).


Για την πρώτη γραμμή το 2012 είχαν ολοκληρωθεί οι τοπογραφήσεις, οι γεωτεχνικές έρευνες και η χάραξη μέχρι την Ευκαρπία, καθώς και ο προκαταρτικός σχεδιασμός μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και είχε προγραμματιστεί ο διαγωνισμός για τις οριστικές μελέτες του έργου.

Ο προϋπολογισμός των μελετών και του έργου ανερχόταν σε 650 εκ. ευρώ και είχε προγραμματιστεί να ενταθεί στο Δ’ ΕΣΠΑ (2014-2020).

Για την δεύτερη γραμμή υπήρχε η προκαταρκτική χάραξη του έργου, είχαν προχωρήσει μερικές πρόδρομες εργασίες και ο προϋπολογισμός του έργου είχε εκτιμηθεί σε 440 εκ ευρώ.
Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και με οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψουν την έναρξη κατασκευής της γραμμής το νωρίτερο το 2025, αν υπάρχουν κοινοτικοί πόροι»

-Κατά τη συζήτηση διαλόγου στο Εργατικό Κέντρο ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του ΚΙΝΑΛ για την βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας. Χαρακτηριστικά είπε τα εξής:

«Διεκδικούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, με σχέδιο, ρεαλισμό, συνεργασία των αρμοδίων, με εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων δημόσιων και ιδιωτικών, γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθούν τα εισοδήματα των πολιτών, θα αποκτήσουν σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία οι άνεργοι, οι νέοι και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της επιστροφής των Ελλήνων που μετανάστευσαν την τελευταία δεκαετία.

Υποστηρίζουμε την αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, την έρευνα και την καινοτομία, χωρίς ιδεοληψίες που καθηλώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.
Προτάσσουμε ως πρώτη πολιτική επιλογή την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στο νέο ΕΣΥ και τη νέα σχέση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που υπηρετεί τον πολίτη».

ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ
Ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης θα περευρεθεί στις 20:00 στην ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κας. Φώφης Γεννηματά στον υπαίθριο χώρο του Ο.Λ.Θ.