Skip to main content

Συνδυασμός θεραπειών για καλύτερα αποτελέσματα σε πρόσωπο και σώμα

Η Σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική συνδυάζει θεραπείες ιατρείου και χειρουργικές επεμβάσεις για καλύτερα αποτελέσματα σε πρόσωπο και σώμα.

Πλαστική Χειρουργική δεν είναι μόνο οι επεμβάσεις, αλλά και οι παρεμβάσεις ιατρείου που αξιοποιούν επίσης όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και υλικά. Μάλιστα, τα καλύτερα αποτελέσματα στο πρόσωπο και το σώμα, δίνει ο συνδυασμός θεραπειών όπως βλεφαροπλαστική, facelift και λιπαναρρόφηση, με τα πολυσυζητημένα botox και τις θεραπείες laser.

Tο παραπάνω είναι μόνο από τα βασικά συμπεράσματα του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, που πραγματοποιήθηκε 5-7 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τριακόσιοι πλαστικοί χειρουργοί από την Ελλάδα και 12 προσκεκλημένοι ξένοι ομιλητές από την Ευρώπη και την Αμερική, για τρεις ημέρες ανέλυσαν και συζήτησαν το ευρύτατο φάσμα των θεμάτων που καλύπτει η Πλαστική Χειρουργική. Μεταξύ των ξένων ομιλητών ήταν ο Αμερικανός καθηγητής Julian Pribaz, μεταμοσχευτής προσώπου της Ομάδας της Βοστώνης και ο επίσης Αμερικανός καθηγητής Bryant Toth, ο πλαστικός χειρουργός που έκανε το facelift του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου, εξήχθησαν τα εξής τέσσερα βασικά συμπεράσματα:

- Ο συνδυασμός των παρεμβάσεων ιατρείου (π.χ. botox, θεραπείες με laser) με χειρουργικές επεμβάσεις (π.χ. βλεφαροπλαστική, λιπαναρρόφηση, facelift), δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα ειδικά στο πρόσωπο, αλλά και το σώμα από άποψη ποιότητας, διάρκειας αποτελεσμάτων, αλλά και κόστους. Εξαίρεση αποτελεί η ρινοπλαστική.

- Στη χειρουργική του μαστού, οι αισθητικές επεμβάσεις είναι εφικτές με μικρότερες τομές και οι αναπλάσεις μετά από μαστεκτομή με τμήμα της κοιλιάς των ασθενών αποτελούν την πλεονεκτικότερη επιλογή.

- Η έγκαιρη διάγνωση και οργάνωση αποτελούν προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση του μελανώματος, των όγκων της κεφαλής και του τραχήλου, το έγκαυμα και τις συγγενείς ανωμαλίες.

- Το έλλειμμα υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής Dr. Μιχαήλ Ταραμπέ και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΠΕΑΧ, ανέλαβαν να το καλύψουν διαχρονικά. Σχετική πρωτοβουλία με διαρκείς δράσεις προανήγγειλε και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δια του προέδρου του Αθανασίου Εξαδάκτυλου.

Σημειώνεται ότι το 11ο πανελλήνιο συνέδριο της ΕΕΠΕΑΧ πρωτοτύπησε καθώς για πρώτη φορά η κορυφαία αυτή διοργάνωση της Εταιρείας είχε ομιλίες και παρουσιάσεις ανοικτές και στο ευρύ κοινό.