Skip to main content

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι - Αποφασίζουν για την αγορά της Θεσσαλονίκης

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προκειμένου να εισηγηθεί νέα μέτρα για το λιανεμπόριο, τα φροντιστήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των φροντιστηρίων και των κέντρων αισθητικής αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Οι ειδικοί θα εξετάσουν τα αιτήματα των υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας, λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, αλλά και τον πολύ υψηλό αριθμό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών, που ανακοίνωσε εχθές ο ΕΟΔΥ. Το αίτημα του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, αφορά το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, την πλήρη λειτουργία των κέντρων αισθητικής και την κατάργηση του click inside στα καταστήματα λιανεμπορίου.

Παράλληλα, η Επιτροπή αναμένεται να συζητήσει αν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγή καθεστώτος λειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, που εξυπηρετεί πελάτες με click away, αλλά και στην Κοζάνη, τα οποία παραμένουν κλειστά, λόγω έξαρσης κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, με επιστολή του προς τον κ. Γεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του click away ζητώντας άνοιγμα της αγοράς, χωρίς ραντεβού και μόνο με αποστολή μηνύματος στο οποίο θα δηλώνεται η προσέλευση του καταναλωτή στην αγορά.

Δείτε - Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε Γεωργιάδη: Ανοίξτε την αγορά χωρίς ραντεβού

Όσον αφορά στα φροντιστήρια, υπάρχουν έντονες πιέσεις για το άνοιγμά τους, δεδομένου ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν.

Τέλος, από την ατζέντα της συνεδρίασης δεν θα λείπει και το ενδεχόμενο των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα.