Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία για ρουσφετολογικές προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για πρωτοφανή επιχειρούμενη απαξίωση και παράκαμψη του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακάμπτει το ΑΣΕΠ και θεσμοθετεί “ρουσφετολογικές” προσλήψεις σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ» καταγγέλλουν σε κοινή δήλωση τους οι τομεάρχες Υποδόμων -Μεταφορών και Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Κώστας Ζαχαριάδης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για πρωτοφανή επιχειρούμενη απαξίωση και παράκαμψη του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν ότι, επιχειρεί να θεσμοθετήσει  με νομοσχέδιο ρουσφετολογικού τύπου προσλήψεις προσωπικού στις ΔΕΚΟ μεταφορών (ΟΑΣΑ, Ο.ΣΥ, ΣΤΑ.ΣΥ. κ.ά.), για τις οποίες θα αποφασίζει η εκάστοτε Διοίκηση των μεταφορικών εταιρειών με αδιαφανή και αυθαίρετα κριτήρια.

Σχολιάζουν επίσης ότι για το ΑΣΕΠ επιφυλάσσεται ο ρόλος του «κομπάρσου» στο πλαίσιο της νομιμοφάνειας, καθώς δεν θα έχει κανέναν απολύτως λόγο στις προσλήψεις, παρά μόνο στον «έλεγχο νομιμότητας», και άρα δεν εξασφαλίζεται κανένα κριτήριο αξιοκρατίας.

Επισημαίνουν ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει καν την πρόθεση της να εκχωρήσει σταδιακά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στις ιδιωτικοποιήσεις και σε διάφορες ανώνυμες εταιρίες μέσω της «εταιρικής διακυβέρνησης».

Τέλος στην ανακοίνωση τους καταλήγουν ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να καταστήσει το δημόσιο βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το έκανε στο παρελθόν. Αποπειράται και τώρα, σχολιάζουν Παππάς και Ζαχαριάδης.