Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ

Η ανοχή και η συγκάλυψη ρατσιστικών συμπεριφορών οδήγησαν στην αιματηρή επίθεση στον μαθητή στη Νεάπολη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απότοκο των γεγονότων στα Βρασνά, τη Μεθώνη και την Καλαμαριά χαρακτηρίζει τη σημερινή επίθεση σε αλλοδαπό μαθητή στη Νέαπολη ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Η επίθεση και ο τραυματισμός του αλλοδαπού μαθητή έρχονται ως συνέχεια της ανοχής και της συγκάλυψης. Πιστεύουμε πως πρέπει να απομονωθούν όλες οι φωνές και οι εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση με κάθε μέσο που διαθέτει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε σήμερα αλλοδαπός μαθητής με καταγωγή από το Ιράν, από δύο μαυροντυμένους κουκουλοφόρους οι οποίοι αφού τον χαράκωσαν στο χέρι τον απείλησαν να μην ξαναπάει στο σχολείο. Το περιστατικό συνέβη στο δήμο Νεάπολης -  Συκεών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον μαθητή. Ταυτόχρονα ζητούμε από τις αρχές να δράσουν άμεσα ώστε να έρθουν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η επίθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια των γεγονότων στα Βρασνά, τη Μεθώνη και την Καλαμαριά όπου κάτοικοι ξεσηκώθηκαν εναντίον της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις περιοχές τους. Καθώς επίσης και με το μπάρμπεκιου-πρόκληση «με χοιρινό κρέας και αλκοόλ», το οποίο διοργανώνουν ακροδεξιοί την Κυριακή έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, το οποίο κάλυψαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Πλεύρης και Κυρανάκης.

Η επίθεση και ο τραυματισμός του αλλοδαπού μαθητή έρχονται ως συνέχεια της ανοχής και της συγκάλυψης.

Πιστεύουμε πως πρέπει να απομονωθούν όλες οι φωνές και οι εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση με κάθε μέσο που διαθέτει.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ