Skip to main content

Συζήτησε με πολίτες σε Πεύκα και Ε' κοινότητα ο Γιάννης Μαγκριώτης

Διάλογος με πολίτες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και τοπικά προβλήματα όπως το μετρό, η στάθμευση, η περιφερειακή οδός καιτο Σέιχ Σου

Συνεχίζει τις προεκλογικές του περιοδείες ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μαγκριώτης, πραγματοποιώντας διάλογο με πολίτες στο Ε' δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και στα Πεύκα του δήμου Νεάπολης Συκεών.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Μαγκριώτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η χώρα μας, κινδυνεύει να αποκτήσει τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των χωρών της Λατινικής Αμερικής, όπου το πολιτικό εκκρεμές κινείται μεταξύ των δυο άκρων, όπου το ένα όριο είναι ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο κόμμα της δεξιάς, και στο άλλο ένα λαϊκίστικο της ριζοσπαστικής αριστεράς, με αποτέλεσμα οι χώρες να σέρνονται από την μια κρίση στην άλλη, με θύματα πάντα την μεσαία τάξη, τα αδύναμα λαϊκά στρωματά και τους νέους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «γι΄αυτό πρέπει να ενισχυθεί το Κίνημα Αλλαγής, να ανασυγκροτηθεί ο πολιτικός μας χώρος, γιατί η χώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα της λογικής και της μετριοπάθειας, που θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της κοινωνικής συνοχής.

Τώρα, οι πολίτες θέλουν να ακούσουν υπεύθυνες προτάσεις, για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το κράτος, που θα μας βγάλουν από την κρίση και το Κίνημα Αλλαγής έχει τέτοιες.

Τώρα, μπορεί να αξιολογηθούν οι πολιτικοί και τα κόμματα, που έδειξαν υπευθυνότητα, ήταν χρήσιμοι, με δοκιμασμένο ήθος, με όραμα και συγκεκριμένο έργο, για την χώρα και την βιώσιμη ανάπτυξή της Θεσσαλονίκης».

Όσον αφορά στο Ε΄ Διαμέρισμα η συζήτηση εστιάστηκε στα θέματα του Μετρό και της επέκτασης του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, για τα οποία ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε «το ΜΕΤΡΟ το αγαπάμε όλοι και πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Ειδικά το Ε διαμέρισμα, που είναι το πολυπληθέστερο διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης, θα αλλάξει πρόσωπο, καθώς  το μετρό είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση που έγινε και θα γίνει στο ορατό μέλλον της Θεσσαλονίκης. Θα αλλάξει ριζικά την ζωή της Θεσσαλονίκης, των ανθρώπων και των επισκεπτών της. Θα  βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα αλλάξει πολλούς τομείς, όπως το περιβάλλον και τις μετακινήσεις. Επίσης θα βοηθήσει τους επαγγελματίες και τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής.

H επέκταση του συστήματος Thesis στην Ε’ κοινότητα, είναι λανθασμένη και θα πρέπει να ανασταλεί».

Κατά τη συζήτηση στα Πεύκα τέθηκαν στο επίκεντρο τα θέματα της περιφερειακής και της εκτεταμένης ζημιάς στο δάσος του Σέιχ Σου από το έντομο που νεκρώνει τα πεύκα. Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε σχετικά:

«Οι αρμόδιοι των κυβερνήσεων, μετά τις εκλογές του 2012, σταμάτησαν τον προγραμματισμό της Εγνατίας ΑΕ, για την κατασκευή του fly over, δηλαδή της κατασκευής υπέργειου τμήματος, από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι τον κόμβο της Πυλαίας και στην συνέχεια η μετατροπή σε αυτοκινητόδρομου με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση μέχρι τον κόμβο της Θέρμης και τρεις λωρίδες μέχρι τον κόμβο Τριαδίου.

Σήμερα, έπρεπε να λειτουργεί η νέα Περιφερειακή, με τον σύγχρονο Ευρωπαϊκό κανονισμό ασφάλειας, όμως ούτε η ηγεσία της Περιφέρειας από το 2012 μέχρι σήμερα, ούτε οι κυβερνήσεις δεν ασχολούνται και αυτό σημαίνει, ότι στην επόμενη πενταετία δεν πρόκειται να γίνει το παραμικρό βήμα.

Η αποσυμφόρηση της Παπανικολάου θα ήταν εφικτή με την αναβάθμιση της περιφερειακής, όπως είχε σχεδιαστεί».