Skip to main content

Συζήτηση για τη διαχείριση σχέσεων με τον συγγραφέα Πασχάλη Λαμπαρδή

Η συζήτηση με θέμα «Η διαχείριση των σχέσεων και πώς ορίζουν τη ζωή μας» θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου, στις 19.00 στον Ιανό Αριστοτέλους.

Με αφορμή το νέο του βιβλίο «Ξαναγράφω τη ζωή μου απ' την αρχή», ο συγγραφέας Πασχάλης Λαμπαρδής θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Η διαχείριση των σχέσεων και πώς ορίζουν τη ζωή μας» στις 20 Δεκεμβρίου, στις 19.00 στον Ιανό Αριστοτέλους.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Διογένης Δημητρακόπουλος, δημοσιογράφος-δικηγόρος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι δοκιμασίες και τα πάθη είναι μια διαδρομή γνώσης, που οδηγεί τους ανθρώπους στην ανακάλυψη του βαθύτερου νοήματος της ζωής τους. Τους ενισχύουν ώστε να πάψουν να επαναλαμβάνουν μοιρολατρικά το ίδιο θλιβερό σενάριο και να ξαναγράψουν τη ζωή τους απ' την αρχή. Γιατί κάθε μέρα είναι ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Το μυθιστόρημα αναφέρεται σε ένα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο θέμα, στην ανάγκη των ανθρώπων να δημιουργούν σχέσεις, και εστιάζεται στη λαχτάρα να ενωθούν με επιτυχή δεσμό.

Σαν ήρωες αρχαίας τραγωδίας μοιάζουν τα δυο κεντρικά πρόσωπα του έργου, που γράφουν τη δική τους ιστορία στην αγάπη. Τραγικές φιγούρες, που εν αγνοία τους επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη: της ακύρωσης, της διάσπασης, της μοναξιάς και του ατομικισμού, γκρεμίζοντας καθετί ωραίο που είχε ο ένας για τον άλλον.
Δεν ήξεραν ότι δεν υπάρχουν ιδανικοί σύντροφοι, αλλά ιδανικές σχέσεις, κι ότι οι σχέσεις είναι τέχνη και μαθαίνεται.
Δεν ήξεραν ότι όλες οι σχέσεις ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις και ενδέχεται αργότερα να κατεδαφιστούν αιφνιδίως.
Δεν ήξεραν ότι οι σχέσεις πρέπει να αναπροσαρμόζονται κατά περιόδους, κι ότι καμιά σχέση δεν είναι δεδομένη παρά κερδίζεται με προσπάθεια.
Χρειάστηκε να φτάσουν στα άκρα, να αναμετρηθούν με την οδύνη και τον εχθρό που φώλιαζε μέσα τους, ώστε να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια.

Ένα βιβλίο με πλούσια πλοκή (εξελίσσεται στη σύγχρονη πραγματικότητα με αμέτρητες δοκιμασίες και περιπετειώδεις αναζητήσεις σε Δύση και Ανατολή, με φόντο τα τωρινά κοινωνικο-πολιτικά φαινόμενα και τον εφιάλτη της τρομοκρατίας), ικανό να συνεπάρει τον κάθε αναγνώστη και να τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας.