Skip to main content

Σοκ στη Βενεζουέλα: Τεθωρακισμένο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές

Τη στιγμή που διαδηλωτές εκτοξεύουν πέτρες και χτυπούν τα οχήματα με ρόπαλα, ένα τεθωρακισμένο επιταχύνει και πέφτει πάνω στο πλήθος.

Αναταραχή, σύγχυση και επεισόδια λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα, μετά το κάλεσμα του αυτοανακηρυχθέντα προέδρου Χουάν Γκουαϊδό στον λαό και στον στρατό της χώρας να ανατρέψουν τον Νικολάς Μαδούρο.

Στους δρόμους έχουν βγει υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης αλλά και ο στρατός. Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που τεθωρακισμένο όχημα της εθνοφρουράς έπεσε πάνω σε διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη στρατιωτική βάση στο Καράκας, όπου είχε εμφανιστεί νωρίτερα ο Γκουαϊδό.

Στον αυτοκινητόδρομο, απέναντι από τη βάση Λα Καρλότα, βρίσκονταν τρία τεθωρακισμένα οχήματα, απέναντι σε πλήθος διαδηλωτών, και πίσω από τα οχήματα μια σειρά στρατιωτών. Ενα από τα οχήματα εκτόξευε νερό στους διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν γύρω του. Κάποια στιγμή, ένα τεθωρακισμένο επιτάχυνε και έπεσε πάνω σε διαδηλωτές.

Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πέτρες και χτυπούσαν τα οχήματα με ρόπαλα, λίγο μετά το κάλεσμα του Γκουαϊδό για ξεσηκωμό. Μαζί με τους διαδηλωτές ήταν και στρατιώτες, που δήλωσαν την αφοσίωσή τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και φορούσαν μπλε μαντήλια.