Skip to main content

Στα χέρια του Μέσι για έκτη φορά η Χρυσή Μπάλα (video)

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα που κερδίζει το μεγάλο βραβείο για πρώτη φορά μετά το 2015 ξεπέρασε τον Κ. Ρονάλντο που έχει πέντε κατακτήσεις.

Κορυφαίος παίκτης για το 2019 αναδείχθηκε ο Λιονέλ Μέσι σύμφωνα με το France Football και έτσι ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κατέκτησε για 6η φορά τη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του.

Πλέον, ο Λατινοαμερικάνος άσος των Καταλανών, που κερδίζει το μεγάλο βραβείο για πρώτη φορά μετά το 2015 (2009, 2010, 2011 και 2021 οι υπόλοιπες), ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους που έχει πέντε κατακτήσεις (2008, 2013, 2014, 2016 και 2017).

Σημειώνεται πως ο Πορτογάλος ηγέτης της «Μεγάλης Κυρίας» κατετάγη 3ος στη σχετική ψηφοφορία ενώ τη 2η θέση πήρε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ με την οποία και κατέκτησε το Champions League.

Σημειώνεται πως καλύτερος νέος παίκτης αναδείχθηκε ο Ματάις ντε Λιχτ (Άγιαξ-Γιουβέντους) της Γιουβέντους ενώ ακολούθησαν οι Τζέιντον Σάντσο (Μπορούσια Ντόρτμουντ) και Ζοάο Φέλιξ (Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης).

Ακόμη, το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακα της σεζόν κατέληξε στα χέρια του Άλισον Μπέκερ (Λίβερπουλ) με 2ο τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στένγκεν (Μπαρτσελόνα) και 3ο τον Έντερσον Μοράες (Μάντσεστερ Σίτι).

Τέλος αναφορικά με το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της χρονιάς, κορυφαία αναδείχθηκε η Μέγκαν Ραπίνο (Ρέιν-Εθνική Αμερικής) με 2η τη Λούσι Μπρονζ (Λυών-Εθνική Αγγλίας) και 3η την Άλεξ Μόργκαν (Ορλάντο Πράιντ-Εθνική Αμερικής).