Skip to main content

Σταϊκούρας: Κατά 21 δις αυξημένες οι καταθέσεις το τελευταίο 12μηνο

Ο υπουργός απάντησε στο σύνολο των ερωτημάτων που του ετέθησαν ενώ έδωσε και εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Την πρόσκληση της Επιτροπής Οικονομικών, Φορολογικών, Προμηθειών, Αναθέσεων και Εκθέσεων του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και συμμετείχε μέσω προγράμματος τηλεδιάσκεψης στην εκδήλωση της με θέμα «Η οικονομία στον καιρό της πανδημίας και η επιχειρηματικότητα».

Χαιρετισμό προς τον υπουργό απεύθυνε η Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ κυρία Χρύσα Γρανούζη – Γεωργιάδη, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Ζορπίδη, όπως και ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Λευτέρης Ωραιόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του ΕΕΘ είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα προς τον υπουργό, να εκφράσουν τις ανησυχίες για τον κλάδο που εκπροσωπούν και να ζητήσουν διευκρινήσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας, απάντησε στο σύνολο των ερωτημάτων που του ετέθησαν γενικότερα και ειδικότερα, ενώ έδωσε και εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Όπως γνωστοποίησε οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες είναι αυξημένες κατά 21 δισεκατομμύρια ευρώ το τελευταίο 12μηνο, με το 57% αυτής της αύξησης να προέρχεται από νοικοκυριά.

Ο υπουργός κλείνοντας την τοποθέτηση του έστειλε το εξής μήνυμα για την επόμενη ημέρα «αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση, με ρεαλισμό την αποτυπώνουμε, θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας με ρευστότητα, με αναστολές, με βοήθεια στους εργαζόμενους σας, αλλά θα πρέπει να πηγαίνουμε μέχρι εκεί που μπορούμε για να επανορθώσει σιγά, σιγά η οικονομία, γιατί θα πρέπει και ο προϋπολογισμός σιγά, σιγά να σταθεροποιείται».