Skip to main content

Στέλιος Αγγελούδης: Ο «Άγ. Στυλιανός» αντιμετωπίζεται ως βαρίδι από τη διοίκηση Ζέρβα

Καλεί τον δήμαρχο «να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο της έπαρσης και της αλαζονείας και να αναλάβει τις ευθύνες του»

Τις εξελίξεις με την παραίτηση του Θεόφιλου Πατέλη από την προεδρία του βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ασκώντας σκληρή κριτική στη διοίκηση Ζέρβα. 

Όπως σημειώνει ο κ. Αγγελούδης, «οι βαρύτατες καταγγελίες που συνοδεύουν την παραίτηση του Θεόφιλου Πατέλη από την προεδρία του Δ.Σ. του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» έρχονται να επιβεβαιώσουν μια θλιβερή πραγματικότητα, πως και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής η δημοτική αρχή έχει καταρρεύσει».

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγ. Στυλιανός» - «Το ίδρυμα είναι υποστελεχωμένο»

«Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα  του δημάρχου που επιχειρώντας στο δημοτικό συμβούλιο να παραφράσει τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και την περίφημη δήλωση του «μη χτυπάτε τη Δήμητρα, χτυπήστε εμένα»  με το ¨μη χτυπάτε την πόλη, χτυπήστε εμένα¨, δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την απόλυτη ανεπάρκεια του που προσβάλει και πληγώνει καθημερινά την πόλη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αγγελούδης μιλά για «τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ίδρυμα», κατηγορώντας τη διοίκηση ότι «δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον εκσυγχρονισμού της οργάνωσης του δημοτικού βρεφοκομείου».

«Τα όσα ανέφερε στο κείμενο παραίτησης του ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του ¨Αγίου Στυλιανού¨ σχετικά με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος, τη συνέχιση της λειτουργίας του χάρη στην ευσυνειδησία των εργαζομένων και μόνο, εργαζομένων που στην πλειοψηφία τους απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης του δήμου όπως δηκτικά τονίζεται με την προτροπή του κ. Πατέλη να ασχοληθούν πιο σοβαρά με τα προβλήματα του ¨Αγίου Στυλιανού¨, καταγράφουν σε απόλυτο βαθμό την τραγικότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Άλλωστε η παραίτηση του κ. Πατέλη δεν είναι η πρώτη, προηγήθηκε σειρά άλλων αποχωρήσεων, απότοκος των προβλημάτων που αναφέρθηκαν.

» Η αλήθεια είναι πως ο Δήμαρχος και η παρούσα διοίκηση δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον εκσυγχρονισμού της οργάνωσης του δημοτικού βρεφοκομείου, της  βελτιωτικής αναθεώρησης του ρόλου του και της προσφοράς του στην πόλη, της παρακολούθησης  των σύγχρονων αναγκών και κατευθύνσεων των ευρωπαϊκών κρατών στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και ειδικά της  Κοινωνικής Προστασίας Ανηλίκων. Ο ¨Άγιος Στυλιανός¨, το  μόνο δημοτικό βρεφοκομείο  στη Βόρεια Ελλάδα,  αποδεικνύεται ότι αποτελεί για το Δήμαρχο ένα «βαρίδι» και μόνο, με το οποίο ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά, αν και η κεντρική διοίκηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά θεσμικών ρυθμίσεων τις οποίες έπρεπε να ενσωματώσει το βρεφοκομείο για την φροντίδα των δεκάδων κακοποιημένων, εγκαταλελειμμένων και παραμελημένων βρεφών και νηπίων που καταλήγουν στις δομές του», υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχος.

Κάνει λόγο επίσης για «κατάσταση αποσύνθεσης που προκαλεί εύλογες ανησυχίες για τις τύχες των παιδιών» που φιλοξενούνται στο βρεφοκομείο.

Ο κ. Αγγελούδης καλεί «τον κύριο δήμαρχο να εγκαταλείψει τον ολισθηρό δρόμο της έπαρσης και της αλαζονείας, να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να αναλάβει τις ευθύνες του».