Skip to main content

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγ. Στυλιανός» - «Το ίδρυμα είναι υποστελεχωμένο»

Η παραίτησή του έγινε γνωστή λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την επιστολή του να διαβάζει στο Σώμα ο επικεφαλής «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλης Γάκης

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου στο δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός ο Θεόφιλος Πατέλης, κάνοντας λόγο στην επιστολή του για ένα ίδρυμα υποστελεχωμένο, υποχρηματοδοτούμενο και χωρίς μόνιμο προσωπικό.

Η παραίτησή του έγινε γνωστή λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την επιστολή του να διαβάζει στο Σώμα ο επικεφαλής «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Βασίλης Γάκης.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Πατέλης το ίδρυμα λειτουργεί χάρη στην ευσυνειδησία του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων σε αυτό.

«Μοναδική λύση να γίνει δεκτή η αγωγή των εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ, ώστε το μόνιμο προσωπικό να είναι ικανό σε αριθμό και σε ποιότητα να ανταπεξέλθει στο θεάρεστο έργο που επιτελείται στο βρεφοκομείο του δήμου μας», υπογραμμίζεται στην επιστολή, με τον πρώην πλέον πρόεδρο να τονίζει ότι «υπάρχουν ελλείψεις σε όλα τα τμήματα».

«Ελπίζω η παραίτησή μου να λειτουργήσει καταλυτικά στο να ασχοληθείτε περισσότερο ως διοίκηση με τα προβλήματα του Αγίου Στυλιανού», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πατέλης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πατέλης εμφανιζόταν δυσαρεστημένος από τη στάση της διοίκησης του δήμου για την υπόθεση θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού στο Ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός».

Από το Δ.Σ. του ιδρύματος παραιτήθηκε και ο Κώστας Τσαπακίδης, σύμφωνα με τον οποίο είχε αυτή τη θέση μετά από πρόταση του δημάρχου και καθώς δεν θα πολιτευτεί με την παράταξή του θεώρησε ηθικό να αποχωρήσει. Να σημειωθεί πριν από μέρες είχε παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγίου Στυλιανού και ο Σάκης Τσέτης για λόγους ασθενείας, εξαιτίας ενός τροχαίου. 

«Η σιωπή της Διοίκησης για την παραίτηση Πατέλη αποδεικνύει για ακόμη μία φορά όχι μόνο την έλλειψη σεβασμού προς το Δημοτικό Συμβούλιο και το φόβο της για την ασκούμενη κριτική αλλά πολύ περισσότερο  την αδυναμία της να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Ιδρύματος», σχολίασε ο κ. Γάκης. Όπως ανέφερε, «η παραίτησή του αποτελεί ακολουθία πολλών άλλων παραιτήσεων, μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα-πρωτοφανείς για την ιστορία του Ιδρύματος- και οι οποίες αποτελούν απόδειξη των διοικητικών αστοχιών και παραλείψεων, με ευθύνη της Διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης».