Skip to main content

Στη Θέρμη ο Μητσοτάκης- «Η Ελλάδα δύναμη σταθερότητας και ευημερίας στην ΝΑ Ευρώπη»

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θέρμης κι αργότερα συνάντησε πολίτες κάνοντας βόλτα και πίνοντας έναν καφέ, με θέμα το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Στη σύνοδο κορυφής χώρων Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρουσία ξένων ηγετών και του Γερμανού Καγκελαρίου, θα έχουμε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Θα επαναλάβουμε με αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιοτην επίσκεψής του στη Θέρμη, σε μια σύντομη ομιλία σε γνωστό καφέ της πλατείας.

Λίγο νωρίτερα, επισκέφτηκε το δημαρχείο της Θέρμης. Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε στην είσοδο του κτηρίου ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, και μάλιστα, υπό βροχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισήλθε στο δημαρχείο συνομίλησε με υπαλλήλους, με τον δήμαρχο να του συστήνει τους επικεφαλείς των υπηρεσιών.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα βγήκε και selfie με κάποιες από τις εργαζόμενες και στη συνέχεια είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο, για θέματα του δήμου. Πριν να ξεκινήσει η συζήτηση ο κ. Παπαδόπουλος έκανε αναφορά στον τουρισμό με το κ. Μητσοτάκη να λέει ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία η σεζόν θα πάει πολύ καλά.

«Αν έχουμε τουρισμό θα πάμε καλά», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θέρμης με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει ότι «είναι βέβαιο πως θα έχουμε τουρισμό».

Στον καφέ για τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ηρακλή

«Η πρώτη μας μέριμνα είναι να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών μας. Η επίσκεψη μου στη Θεσσαλονίκη συμπίπτει με μια σημαντική αθλητική εξέλιξη, ο ΠΑΟΚ πια είναι έτοιμος να αποκτήσει το νέο του γήπεδο. Το ξέρω και έχουμε Ηρακλειδείς, Αρειανούς, κάθε πράγμα στην ώρα του. Είχαμε αναλάβει να ολοκληρώσουμε το προεδρικό διάταγμα σχετικά με την διαμόρφωση του χώρου της Νέας Τούμπας, τηρήσαμε αυτή τη δέσμευση και τώρα είμαι σίγουρος πως θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς για να γίνει πράξη ένα όνειρο πολλών δεκαετιών για πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά και για όλη την Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός από ένα καφέ της Θέρμης όπου συναντήθηκε με κομματικά στελέχη και πολίτες.

«Βέβαια δεν σταματάμε εδώ, ξέρετε πολύ καλά ότι ολοκληρώνουμε μια σειρά από νέα έργα ξεκινώντας με το μέτρο, εδώ πέρα ο δρόμος Θέρμης-Γαλάτιστας προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να στρέφουμε το βλέμμα μας στη Θεσσαλονίκη, στη βόρεια Ελλάδα», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο. «Θα ξαναείμαι εδώ τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, με ρώτησαν στο ραδιόφωνο σήμερα το πρωί αν θα είναι προεκλογική η εμφάνιση μου στη Έκθεση, και είπα το αυτονόητο, ότι είναι η τελευταία έκθεση της Θεσσαλονίκης πριν τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν το 2023». 

«Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, ξέρετε ότι μας έτυχαν πολλά σαν κυβέρνηση. Είχαμε περισσότερες συνεφιασμένες από ότι ηλιόλουστες μέρες αλλά να ξέρετε ένα πράγμα, η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από τα προηγούμενα τρία χρόνια, τόσο οικονομικά, τόσο στρατιωτικά, γεωπολιτικά και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση εθνικών επιτυχιών. Αυτήν είχαμε και αυτήν θα έχουμε ακόμη και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές», κατέληξε ο πρωθυπουργός.