Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΥΤΟΨΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας – Ξεκινούν οι καθαρισμοί αντιπυρικής θωράκισης στο δάσος του Σέιχ Σου.

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί αύριο, Σάββατο 12 Ιουνίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο δάσος του Σέιχ Σου στις 8.30 το πρωί, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ξεκινήσουν εκτεταμένοι καθαρισμοί εύφλεκτης ύλης για την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής.

Στη συνέχεια θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη με το σύνολο της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος της Βορείου Ελλάδας.

Την επίσκεψη Χαρδαλιά για το συγκεκριμένο ζήτημα και την έναρξη των καθαρισμών είχε ανακοινώσει την προηγούμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έχει ενημερώσει εγγράφως όλο το τελευταίο διάστημα για το πρόβλημα την Πολιτική Προστασία και τον κ. Χαρδαλιά προσωπικά, ζητώντας παρέμβασή του, για να πάψει να υφίσταται η απειλή πυρκαγιάς στον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι ένα από τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

«Σημειώνεται ότι τα προληπτικά έργα πυροπροστασίας στο δάσος του Σέιχ Σου πραγματοποιούνται υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο αντίστοιχων δράσεων σε Τατόι και Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και σε 18 περιοχές της Αττικής οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας και έχουν ενταχθεί στην Επιχείρηση «Δρυάδες» για την αντιπυρική θωράκισή τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ