Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ - Οι συναντήσεις που πραγματοποίησε

Ο Παύλος Μαρινάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με νέους επαγγελματίες και παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με νέους επαγγελματίες και παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενώ συναντήθηκε και με μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία «TSAKIRISFAMILY A.E.», η οποία είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων από το 1963 και αναδείχθηκε μέσα στις 21 ιστορικότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα ο CEO της εταιρείας Παύλος Τσακίρης διακρίθηκε ως «Κορυφαίος Ευρωπαίος Αγρότης για το 2020», στο πλαίσιο του 6ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών. Με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, δραστηριοποίηση στον κλάδο των τροφίμων από το 1963 κι επέκταση της δραστηριότητάς της από το 2014 και στα δημητριακά, η Tsakiris Family βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Έτσι, αποκομίζει πολλαπλά οφέλη, καθώς επιτυγχάνει την πλήρη σχεδόν αξιοποίηση όλων των προϊόντων και υποπροϊόντων της δραστηριότητάς της. Η εταιρεία έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά, ενώ η παρουσία της είναι δυναμική και στις αγορές του εξωτερικού.

Eπόμενος σταθμός ήταν το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμονας» Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ συνάντησαν την πρόεδρο Βίκη Νάκου, τον αν. πρόεδρο και οικονομολόγο Γιάννη Παπαγεωργίου, τους αντιπροέδρους Γιώργο Κωνσταντινίδη και Νίκο Αβραμίδη, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο σκοπός του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ.) είναι να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας ανοιχτής και κλειστής περίθαλψης σε άτομα με κινητική αναπηρία και με νοητική στέρηση αλλά και η λειτουργική, κοινωνική και επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των περιθαλπομένων, καθώς και η λειτουργία εξω-ιδρυματικών δομών όπως ξενώνες αποκατάστασης και στέγες ημιαυτόνομης διαβίωσης μέσα στην κοινότητα. Το Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ. υλοποιεί θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, άθλησης και ψυχαγωγίας, εθελοντισμού, έρευνας και συμβουλευτικής ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ξεναγήθηκε σε χώρους του Θεραπευτηρίου, οι οποίοι (εσωτερικοί και εξωτερικοί) ανακαινίστηκαν πρόσφατα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας αποδεικνύοντας το πραγματικό ενδιαφέρον και αφοσίωση της Προέδρου στο λειτούργημά της. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ διαπίστωσε τις διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς είδε και οπτικό υλικό με την προηγούμενη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις. Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της συζήτησης ήταν ο εμβολιασμός τόσο του προσωπικού όσο και των περιθαλπομένων, που αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα, με την πρόεδρο να λέει πως το ποσοστό των εμβολιασμένων αυξάνεται συνεχώς.

Η πρόεδρος του Κέντρου κ. Βίκη Νάκου δήλωσε:«Προτεραιότητα για μας είναι η ανθρώπινη ζωή. Είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό να παρακολουθείς νέους ανθρώπους να στρέφουν το βλέμμα τους με αγάπη και ειλικρινές νοιάξιμο στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Η επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ και του προέδρου της Παύλου Μαρινάκη, σήμερα στο παράρτημα χρονίων παθήσεων του ΚΚΠΚΜ “Ο Άγιος Παντελεήμονας” γέμισε με χαρά τους περιθαλπόμενους οι οποίοι έχουν τόσο ανάγκη την παρουσία νέων, αλλά και με δύναμη τους εργαζομένους, στους οποίους αναγνωρίζεται η αυταπάρνηση και η προσφορά τους. Ο ρόλος των νέων, η ευαισθητοποίηση τους και η ενεργοποίηση αξιών που αφορούν στην Τρίτη ηλικία αποτελούν καθοριστικά εφόδια για μια σύγχρονη, πετυχημένη πολιτεία κοινωνικής πρόνοιας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ συνομίλησαν με τον πρόεδρο των εργαζόμενων Νίκο Γεωργιάδη, καθώς και τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ιωάννη Γούτσιο και μέλη της ΔΑΚΕ για τα ζητήματα του κλάδου.

Τόσο η διοίκηση του Κέντρου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όσο και ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις προκειμένου να βοηθήσουν το έργο του Κέντρου και να ευαισθητοποιήσουν τους νέους ανθρώπους.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έδωσε πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση του Κέντρου και τους εργαζομένους στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων λέγοντας: «Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι ο άνθρωπος. Το έργο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας είναι αξιέπαινο και εμείς θέλουμε να σταθούμε ενεργά στο πλευρό εκείνων που μάχονται καθημερινά για τους συνανθρώπους τους. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο τόσο στην πρόεδρο κ. Νάκου, όσο και σε όλη τη διοίκηση του Κέντρου για τις αδιάκοπες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά και ιδιαίτερα μέσα στην γεμάτη προκλήσεις περίοδο της πανδημίας, προκειμένου για τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής των περιθαλπομένων οι οποίοι χρειάζονται συνεχή φροντίδα».

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία είναι η πρώτη Ρομποτική Ακαδημία σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Ελλάδας η οποία πραγματοποιεί πληθώρα ρομποτικών δράσεων σε σχολεία, μουσεία, χώρους άτυπης εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, έρευνας και συνεργασίας με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εκεί τα στελέχη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συνομίλησαν για τη δράση και τα προγράμματα της Ακαδημίας με τον πρόεδρο του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής καθηγητή κ. Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νικόλαος Φαχαντίδης, ο οποίος ασχολείται με την έρευνα εστιασμένη στην εφαρμογή Τεχνολογιών Ρομποτικής σε κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, στο χώρο της Τυπικής Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και της Δια Βίου μάθησης.

Ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Χρυσόστομος Τσατσούλης, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού για θέματα Βορείου Ελλάδος Παναγιώτης Λεμπέσης, ο Υπεύθυνος Επιστημονικών Φορέων & Παραγωγικών Τομέων Ανέστης Φίσκας, ο αν. Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Γιάννης Ξιούφης και αν. Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Σωκράτης Μπρόζος συνόδευσαν τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για μας να βλέπουμε σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης, της παραγωγής. Τα προγράμματα που τρέχουν στο νομό και οι επενδυτικές προοπτικές μπορούν να αναδείξουν την Θεσσαλονίκη σε ένα κομβικό σημείο για την ανάπτυξη όλης της Ελλάδας».

Η επίσκεψη του προέδρου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση μιας ανοιχτής εκδήλωσης-συζήτησης με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα.