Skip to main content

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός του Χόλιγουντ Αντώνης Καταγάς

Ο 52χρονος ομογενής παραγωγός που βραβεύτηκε για την ταινία «Δώδεκα χρόνια σκλάβος» μοιράστηκε με τους μαθητές της Σχολής την αγάπη του για το άθλημα Lacrosse

Τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, επισκέφτηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός του Χόλιγουντ, Αντώνης Καταγάς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη, του Επαγγελματικού Λυκείου και του Γενικού Λυκείου και να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Dr. Jeff Lansdale.

Παράλληλα με την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, ο 52χρονος ομογενής ασχολείται και με το άθλημα Lacrosse, το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις Η.Π.Α.. Μάλιστα, είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Lacrosse, η οποία το διήμερο 21 και 22 Οκτωβρίου θα διοργανώσει στο campus της ΑΓΣ το 1ο Βαλκανικό Τουρνουά Lacrosse, με τη συμμετοχή εθνικών ομάδων από: Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Κροατία και Σερβία, καθώς και από Ισραήλ και Ολλανδία.

Ο 52χρονος ομογενής παραγωγός, ο οποίος το 2014 βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία «Δώδεκα χρόνια σκλάβος», ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και μίλησε στους μαθητές για το πάθος του για το Lacrosse, παρουσιάζοντας και άγνωστες πτυχές της τόσο επιτυχημένης καριέρας του στο Χόλυγουντ. «Μεγαλωμένος σε ελληνική οικογένεια της Νέας Υόρκης, το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκα ήταν το ποδόσφαιρο. Όμως, όλα τα παιδιά της ηλικίας μου έπαιζαν Lacrosse, το οποίο ήταν το πιο διαδεδομένο άθλημα. Έπρεπε να φτάσω σε ηλικία 12 χρονών για να παίξω για πρώτη φορά. Έκτοτε, δεν το έχω εγκαταλείψει. Το 2018 και σε ηλικία 47 ετών έπαιξα ως τερματοφύλακας στην Ελληνική εθνική ομάδα Lacrosse, με τους υπόλοιπους συμπαίκτες να είναι… 18 χρονών. Είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και το θεωρώ πνευματώδες. Αν είσαι συγκεντρωμένος στον αγώνα όλα κυλούν… αργά. Είναι σαν να παρακολουθείς μπαλέτο. Από αρκετούς, θεωρείται σχετικά βίαιο άθλημα. Αλλά, σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι. Μετά τον αγώνα, οι παίκτες των ομάδων βγαίνουν μαζί, περνούν καλά παρέα και σχολιάζουν το αποτέλεσμα», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές.

Το Lacrosse είναι ομαδικό άθλημα που παίζεται με μπαστούνι και μπάλα. Η κάθε ομάδα αποτελείται από δέκα παίκτες (έναν τερματοφύλακα, τρεις αμυντικούς, τρεις μέσους και τρεις επιθετικούς), καθένας από τους οποίους είναι εφοδιασμένος με ένα μπαστούνι που μοιάζει με απόχη και με αυτό χειρίζεται την μπάλα επιδιώκοντας να σκοράρει γκολ στο αντίπαλο τέρμα. Υπάρχουν τέσσερις εκδοχές του αθλήματος που διαφέρουν στα μπαστούνια, την αθλητική εγκατάσταση, τους κανονισμούς και τον εξοπλισμό: Lacrosse γήπεδου, Lacrosse γυναικών, Lacrosse μπόξ και ιντερκρός. Οι αγώνες αντρών, γηπέδου και μποξ, είναι αθλήματα επαφής και οι παίκτες φορούν προστατευτικό εξοπλισμό: κράνος, γάντια, προστατευτικά ώμων και επιγονατίδες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διέθεσε τις εγκαταστάσεις της για το 1ο Βαλκανικό Τουρνουά Lacrosse. Διακρίνω μεγάλες προοπτικές για το άθλημα στην Ελλάδα και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, συμβάλλουν στη διάδοσή του στην τοπική κοινωνία», κατέληξε ο γνωστός Χολιγουντιανός παραγωγός.