Skip to main content

Στην Καλαμαριά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Βούλα Πατουλίδου

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης απευθυνόμενη στους μαθητές, τους κάλεσε να σέβονται τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους.

Τις ευχές σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, στις τελετές του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Καλαμαριά, στο 10ο Δημοτικό, στο 9ο Γυμνάσιο και το 7ο Λύκειο. Ο αγιασμός στο 7ο Λύκειο τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνο.

«Πρώτο κουδούνι σήμερα. Είναι το σήμα για να μη πάψετε να ονειρευόσαστε και να διεκδικείτε αυτά που θέλετε και αυτά που ονειρευόσαστε» τόνισε η κ. Πατουλίδου στον χαιρετισμό της στα πρωτάκια και τους μεγαλύτερους μαθητές, παροτρύνοντάς τους να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά «χωρίς άγχος για την κατάκτηση της γνώσης».

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης απευθυνόμενη στους μαθητές, τους κάλεσε να σέβονται τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους, να αποδέχονται την διαφορετικότητα λέγοντας χαρακτηριστικά «να μη δηλητηριάζετε την ψυχούλα σας με τον φόβο και την βία που συχνά διακινούνται και διαδικτυακά, γιατί όλοι σας, χωρίς να περισσεύει κανένας, αποτελείτε ότι καλύτερο για το μέλλον αυτού του τόπου».

Η κ. Πατουλίδου ταυτόχρονα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, οι οποίοι καλούνται στην σημερινή δύσκολη συγκυρία «να αντισταθμίζουν τις όποιες εκπτώσεις στην ποσότητα και στην ποιότητα των αγαθών της μόρφωσης».