Skip to main content

Στις 17 Νοεμβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Δημήτρη Λιγνάδη

Το δικαστήριο θα εξετάσει την έφεση που άσκησε Εισαγγελέας κατά της κρίσης του πρώτου δικαστηρίου, όσον αφορά μία από τις αθωώσεις αλλά και για το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον καλλιτέχνη

Στις 17 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο αγοριών ενώ αθωώθηκε από τις κατηγορίες για άλλους δύο βιασμούς.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα διεξαχθεί σχεδόν από μηδενική βάση και με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς την ποινική του μεταχείριση καθώς το δικαστήριο θα εξετάσει την έφεση που άσκησε Εισαγγελέας κατά της κρίσης του πρώτου δικαστηρίου, όσον αφορά μία από τις αθωώσεις αλλά και για το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον καλλιτέχνη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος είναι ελεύθερος με αναστολή που του δόθηκε από το πρώτο δικαστήριο, καταδικάστηκε, τον Ιούλιο του 2022, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4 προς 3) για τους βιασμούς δύο 17χρονων, στην Αθήνα και στην Επίδαυρο, το 2015.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον καλλιτέχνη για τον βιασμό ενηλίκου το 2018 και κατά πλειοψηφία (5 προς 2) για τον βιασμό 16χρονου ανηλίκου το 2011. Να σημειωθεί ότι το φερόμενο θύμα της υπόθεσης του 2018, δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο να καταθέσει.