Skip to main content

Στο Άγιον Όρος από 18 έως 22 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής - Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Η Αρχιεπισκοπής Αμερικής κάνει λόγο για «στοχευμένη παραπληροφόρηση» σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Ελπιδοφόρος είναι ανεπιθύμητος από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

Για «στοχευμένη παραπληροφόρηση» κάνει λόγο η Αρχιεπισκοπής Αμερικής σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είναι ανεπιθύμητος από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους λόγω της παρουσίας του σε βάφτιση παιδιών ομόφυλου ζεύγους Ελληνοαμερικανών.

(Για το θέμα είχε δημοσιεύσει αναλυτικό ρεπορτάζ η Voria.gr - Διαβάστε: Επίσκεψη Ελπιδοφόρου στο Άγιον Όρος - Τι πραγματικά συμβαίνει με την ενόχληση των αγιορειτών)

Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Ελπιδοφόρου στο Άγιον Όρος και τη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται, «ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με ομάδα σαράντα προσκυνητών εξ Αμερικής, επισκέπτεται το Άγιο Όρος, επ᾽ ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων. 

Στις 18 Ιανουαρίου το προσκύνημα θα ξεκινήσει από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου ο Σεβασμιώτατος θα προστεί στην αγρυπνία και την αρχιερατική Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων καθώς και στον καθαγιασμό των υδάτων στις 19 Ιανουαρίου. 
Στις 20 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος με την ακολουθία του θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Φιλοθέου, η οποία είναι η μητέρα Ιερά Μονή των σπουδαίων μοναστηριών, τα οποία ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης ίδρυσε στην Αμερική. 

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερα Μονή Φιλοθέου. Την ίδια μέρα ο Αρχιεπίσκοπος με τους προσκυνητές θα επισκεφτούν την Ιερά Μονή Παντοκράτορος όπου και θα καταλύσουν εκεί, και στις 22 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν την επίσκεψη.

Να σημειωθεί πως η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων στις 28 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής επίτιμο μέλος της».