Skip to main content

Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στη Μαίρη Χρονοπούλου

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα έπαιξε με το κόκκινο βιολί της το ρέκβιεμ που είχε γράψει για την αγαπημένη της φίλη

Υπό τους ήχους της μουσικής της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, όπως ήταν η τελευταία της επιθυμία, πραγματοποιήθηκε στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη γνωστή ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου, το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου.

Image

 

Σε κλίμα συγκίνησης, στενοί φίλοι και συνεργάτες της Μαίρης Χρονοπούλου παραβρέθηκαν στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου. Επικήδειους εκφώνησαν μπροστά από το λευκό φέρετρο ο κ. Σπύρος Μπιμπίλας και ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, κ. Αντώνης Αλακιώτης, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην ομιλία του στη στιχομυθία που είχε πριν ένα χρόνο με την αείμνηστη Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία του είχε αναφέρει πως για αυτήν η αποτέφρωση είναι εξαγνισμός.

Image

 

Αμέσως μετά, ακολούθησε η σεμνή τελετή που ήθελε η αξέχαστη ηθοποιός. Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε ζητήσει από την φίλη της, μουσικό και συνθέτρια, Ευανθία Ρεμπούτσικα, να γράψει για εκείνη ένα μικρό μουσικό ρέκβιεμ και να το παίξει πριν από την αποτέφρωση. Έτσι και έγινε. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα έπαιξε με το κόκκινο βιολί της το ρέκβιεμ που είχε γράψει για την αγαπημένη της φίλη και την συνόδεψε ο Φίλιππος Καλύβας, παίζοντας στο πιάνο που υπάρχει στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου.