Skip to main content

Την ερχόμενη εβδομάδα η αποτέφρωση της Μαίρης Χρονοπούλου - Η αιτία της καθυστέρησης

Η αγαπημένη ηθοποιός δεν είχε συγγενείς, οπότε η παραλαβή της σορού από το νοσοκομείο όπου κατέληξε θα πρέπει να γίνει με εντολή εισαγγελέα

Η αγαπημένη ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 90 χρόνων την Παρασκευή ύστερα από νοσηλεία μετά το ατύχημα που είχε στο σπίτι της,  είχε αποφασίσει και εκμυστηρεύτηκε σε φίλους της πως επιθυμούσε την αποτέφρωση μετά τον θάνατό της.

Μάλιστα, μετά τον θάνατο της επίσης αγαπημένης ηθοποιού Μάρθας Καραγιάννη – η οποία αποτεφρώθηκε, σύμφωνα με την επιθυμία της – είχε απευθυνθεί στον πρόεδρο του Αποτεφρωτήριου της Ριτσώνας, Αντώνη Αλακιώτη, ζητώντας να μάθει τι έπρεπε να κάνει προκειμένου να αποτεφρωθεί.

Η Μαίρη Χρονοπούλου απευθύνθηκε σε γραφείο τελετών και υπέγραψε τη δήλωση που απαιτεί η νομοθεσία προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επιθυμία της θα γινόταν σεβαστή.

Ωστόσο, η αποτέφρωση δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί - και οι λογοι είναι δύο, όπως είπε στο protothema.gr ο Αντώνης Αλακιώτης: πρώτον, πρέπει να γίνει νεκροψία – νεκροτομή από ιατροδικαστή, όπως προβλέπει ο νόμος και δεύτερον, η σπουδαία ηθοποιός δεν είχε συγγενείς, οπότε η παραλαβή της σορού από το νοσοκομείο όπου κατέληξε θα πρέπει να γίνει με εντολή εισαγγελέα.

Όπως σημειώνουν από το Αποτεφρωτήριο, τα διαδικαστικά θα λυθούν μέσα στις πρώτες ημέρες  της επόμενης εβδομάδας και η αποτέφρωση της σορού θα γίνει στη Ριτσώνα.

Πηγή: protothema