Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ Η ΚΟΘ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΣΕΧΙΑΣ

Η ΚΟΘ θα πραγματοποιήσει συναυλία με μαέστρο τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και σολίστ τον Πάρη Τσενίκογλου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) μεταφέρεται στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου για μια συναυλία με αέρα Τσεχίας στις 7 Ιουλίου 2018. Μαζί της δύο άνθρωποι γέννημα θρέμμα της Πιερίας: ο μαέστρος Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και ο σολίστ Πάρης Τσενίκογλου. Η ΚΟΘ θα ερμηνεύσει έργα Ρόμπερτ Σούμαν: το Κονσέρτο για Πιάνο, Αντονίν Ντβόρζακ: την Ενάτη συμφωνία – την πιο γνωστή Ενάτη μετά του Μπετόβεν- και Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: Την Εισαγωγή από Ντον Τζιοβάνι.

Ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης – μαέστρος της ΚΟΘ- σκέφτηκε πως εφόσον τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ Ολύμπου φέτος είναι η Τσεχία καλό θα ήταν το πρόγραμμα να σχετίζεται με αυτή. Έτσι επέλεξε την 9η Συμφωνία –του Νέου Κόσμου- του Ντβόρζακ του σημαντικότερου Τσέχου μουσικού ο οποίος μάλιστα την παρουσίασε και στη Νέα Υόρκη στις αρχές του περασμένου αιώνα. Επίσης, τον Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ. Η σχέση του έργου με την Τσεχία είναι πως έκανε πρεμιέρα στην Πράγα.

Τέλος, το έργο του Σούμαν κονσέρτο για πιάνο, ένα από τα δημοφιλέστερα, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον σολίστ, έναν Κατερινιώτη ο οποίος διαπρέπει στην Αυστρία, τον Πάρη Τσενίκογλου. Ακόμη, αναφορικά με τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου ο κ. Συμεωνίδης σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό για κάθε καλλιτέχνη να παίζει σε φορτισμένους με τέτοια ενέργεια και φυσική ομορφιά χώρους στις παρυφές του Ολύμπου, πολύ δε περισσότερο για τον ίδιο που κατάγεται από εκεί.

Από τη δική του πλευρά ο σολίστ Πάρης Τσενίκογλου δήλωσε πως τόσο ο χώρος όσο και η συνεργασία με την ΚΟΘ είναι σημαντική και πως έχουν ξαναπαίξει στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου αν και με διαφορετικό πρόγραμμα. Ανέφερε πως είναι η 3η φορά που συνεργάζεται με τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και πως χαίρεται ιδιαίτερα και για τη σημαντικότητα του αρχαιολογικού χώρου με την καταπληκτική ατμόσφαιρα καθώς και για τη συνεργασία με την ΚΟΘ. Σε ό,τι αφορά το έργο που θα ερμηνεύσουν ανέφερε πως είναι το Κονσέρτο για Πιάνο, από τα δημοφιλέστερα του ρομαντικού συνθέτη Σούμαν, το οποίο έχει πολύ μεγάλες τεχνικές και μουσικές απαιτήσεις. Συμφώνησαν με τον μαέστρο πως αυτό το έργο, το οποίο είναι από τα σπουδαιότερα κονσέρτα για πιάνο, είναι η κατάλληλη επιλογή για τον χώρο και για μια ανοιχτή συναυλία. Τέλος πως ο ίδιος ζώντας επί δεκαπενταετίας στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα παίξει στο κοινό της γενέτειράς του, της Κατερίνης, θα κάνει αυτό που αγαπά και θα το μοιραστεί με τους δικούς του ανθρώπους.

Ώρα έναρξης: 21: 30

Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ

Προπώληση: 10 ευρώ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ