Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
x

ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ - ΕΛΑΜΨΕ Η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (VIDEO)

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, με τη συναυλία του συγκροτήματος των «Μπλε»

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπήκε και επίσημα η Θεσσαλονίκη, μετά τη φωταγώγηση του δέντρου 18 μέτρων, στην πλατεία Αριστοτέλους, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το χριστουγεννιάτικο έλατο είναι ύψους περίπου 18 μέτρων και το στολίζουν χιλιάδες λαμπιόνια.

Μετά το παραδοσιακό άναμμα των φώτων πραγματοποιείται η συναυλία του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Σαμπάνη.

Στην πλατεία τοποθετήθηκε και το «Σπίτι του Άι Βασίλη», στο οποίο οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να γράφουν τα γράμματά τους στον αγαπημένο Άγιο, αλλά και να συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις. Παράλληλα, υπάρχουν άλλα τρία σπιτάκια, των ξωτικοεφευρεσεων, της ξωτικοαλχημείας και του αρτοζαχαροπλαστείου.  Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν. Επίσης στην πλατεία υπάρχει ένα μεγάλο καρουζέλ και ένα τρενάκι με μικρό αντίτιμο.

Το παρών έδωσαν πέραν του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, η υπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου και αντιδήμαρχοι.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλωσόρισε την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου, ενώ από την πλευρά της η κ. Νοτοπούλου, δήλωσε ότι «η αρχή των γιορτών είναι μία όμορφη μέρα».

«Το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας να είναι φωτεινό για την πόλη και τους πολίτες της», σημείωσε η ΥΜΑΘ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, με τη συναυλία του συγκροτήματος των «Μπλε», καθώς και με ρίψη πυροτεχνημάτων.

Οι εορταστικές δράσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 6 Ιανουαρίου 2019, θα έχουν στο επίκεντρο τους τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια, ενώ θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συναυλίες, δρώμενα, παραστάσεις και πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια.

Στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης και για τη φετινή διοργάνωση παραμένει η προσέλκυση επισκεπτών κάθε ηλικίας στο κέντρο της πόλης, με σημείο αναφοράς την πλατεία Αριστοτέλους, καθώς και η ενίσχυση της αγοραστικής κίνησης.

Ένα φυσικό έλατο, 20 μέτρων, μια φάτνη μετά από αίτημα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ένα μεγάλο Σπίτι του Άι-Βασίλη, έκτασης 130 τ.μ., ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, το πεφταστέρι απέναντι από τον Λευκό Πύργο και επιπλέον λαμπόνια θα κοσμήσουν φέτος το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ