Skip to main content

Στο Πόρτο Λάγος ο ηγούμενος της Βατοπαιδίου, Εφραίμ – Πνευματική ομιλία στην Παναγία Παντάνασσα

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου θα βρεθεί από την Κυριακή στο Πόρτο Λάγος και θα απευθύνει πνευματικό λόγο στους πιστούς

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στο Πόρτο Λάγος την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου για την εορτή της Παναγίας Παντάνασσας, θα πραγματοποιηθεί σύναξη την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Ο Γέροντας Εφραίμ θα απευθύνει λόγο πνευματικό και θα δεχθεί ερωτήσεις από τους πιστούς.

Η Παναγία η Παντάνασσα γιορτάζει κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου, με χιλιάδες πιστούς να προσέρχονται στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης, στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για να τιμήσουν τη μνήμη της.

Η θαυματουργή εικόνα της Βασίλισσας των Πάντων, προσελκύει πιστούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και χώρες του εξωτερικού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως άλλωστε και γενικά το Πόρτο Λάγος, το οποίο αποτελεί πόλος έλξης θρησκευτικού τουρισμού.

Το παρεκκλήσι της Παναγίας Παντάνασσας βρίσκεται στο ένα από τα δύο νησάκια -στο άλλο υπάρχει το γνωστό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου- και εκεί υπάρχει πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.