Skip to main content

Στους 8 η Κροατία,3-2 στα πέναλτι τη Δανία με ήρωα τον Σούμπασιτς(vid)

Οι «Βατρένι» πέρασαν στα προημιτελικά του Mundial νικώντας τους Σκανδιναβούς στα πέναλτι με τον τερματοφύλακα της Μονακό να αποκρούει τρία πέναλτι

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Mundial πανηγυρίζει η Κροατία που επικράτησε με 3-2 της Δανίας στη διαδικασία των πέναλτι στο «Nizhny Novgorod Stadium».

Σημειώνεται πως οι «Βατρένι» θα τεθούν αντιμέτωποι πλέον στους «8» με την διοργανώτρια Ρωσία, το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 21:00.

Οι Σκανδιναβοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο με τον Ματίας Γέργκενσεν να πλασάρει και η μπάλα από κόντρα στον Ντάνιελ Σούμπασιτς και το δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα ενώ οι «Βατρένι» ισοφάρισαν στο όταν η άμυνα των Δανών δεν κατάφερε να διώξει και η μπάλα κατέληξε στον Μάριο Μάντζουκιτς που με δυνατό πλασέ νίκησε τον Κάσπερ Σμάϊχελ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση όπου στο 115΄ο Γέργκενσεν ανέτρεψε τον Άντερ Ρέμπιτς με τον Αργεντίνο διαιτητή Πιτάνα να δείχνει το σημείο του πέναλτι όμως ο Λούκα Μόντριτς που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον Σμάϊχελ που έπεσε στην αριστερή του γωνία μπλοκάροντας τη μπάλα.

Στη διαδικασία των πέναλτι το συγκρότημα του Ζλάτκο Ντάλιτς θριάμβευσε με τον Σούμπασιτς να αποκρούει τρία πέναλτι έναντι 2 που απέκρουσε ο Σμάϊχελ με τους Βαλκάνιους να κάνουν έτσι ένα μεγάλο βήμα με στόχο μια σπουδαία διάκριση.

Οι συνθέσεις:

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81' Πίβαριτς), Μπρόζοβιτς (71' Κόβατσιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (108' Μπάντελ), Πέρισιτς (97' Κράμαριτς).

Δανία (Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιερ, Μ. Γέργκενσεν, Κνούντσεν, Κρίστενσεν (46' Σένε), Μπρέιθγουεϊτ (105' Σίστο), Έρικσεν, Ντιλέινι (98' Κρον Ντέλι), Πόουλσεν, Κορνέλιους (66' Ν. Γέργκενσεν).