Skip to main content

Στους 8 η Ρωσία, 4-3 την Ισπανία στα πέναλτι με ήρωα τον Ακινφέεβ(vid)

Η διοργανώτρια του Mundial έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τους «Φούριας Ρόχας» με τον τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αποκρούει δύο πέναλτι

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγυρίζει η Ρωσία που επικράτησε με 3-4 της Ισπανίας στη διαδικασία των πέναλτι στο «Luzhniki Stadium».

Σημειώνεται πως η διοργανώτρια χώρα θα τεθεί αντιμέτωπη πλέον στους «8» με τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Κροατία – Δανία (απόψε στις 21:00) το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 21:00.

Οι «Φούριας Ρόχας» άνοιξαν το σκορ στο 12΄με αυτογκόλ που πέτυχε ο αρχηγός Σεργκέι Ιγκνασέβιτς ενώ η «αρκούδα» ισοφάρισε στο 41΄με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Αρτέμ Τζιούμπα έπειτα από χέρι του Ζεράρ Πικέ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση που δεν άλλαξε τίποτα και στη διαδικασία των πέναλτι το συγκρότημα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ θριάμβευσε χάρις στον Ιγκόρ Ακινφέεβ καθώς ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κόκε και Ιάγο Άσπας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι γράφτηκε ιστορία καθώς οι δύο ομάδες προχώρησαν για πρώτη φορά σε 4η αλλαγή, στην παράταση με την Ρωσία να αντικαθιστά τον Κουζιάεβ στο 97΄με τον Ερόκιν ενώ στο 104΄ο Ροντρίγκο πέρασε στη θέση του Ασένσιο.

Οι συνθέσεις:

Ισπανία (Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70' Καρβαχάλ), Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Σίλβα (67' Ινιέστα), Ίσκο, Ασένσιο (104' Ροντρίγκο), Κόστα (80' Άσπας).

Ρωσία (Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Κουζιάεβ (97' Ερόκιν), Ζόμπνιν, Κουντριασόβ, Γκολόβιν, Ζιρκόβ (46΄Γκράνατ), Σαμέντοβ (61' Τσερίσεβ), Τζιούμπα (65' Σμολόβ).