Skip to main content

Σβίγκου: Δεν θα αμφισβητηθεί η κυβερνητική σταθερότητα

Η επρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, έκανε λόγο για «παντελώς ανεύθυνη και επικίνδυνη» στάση της αντιπολίτευσης.

«Θετικό και ιστορικό βήμα για τη σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή», το οποίο «επιβεβαιώνει τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη βουλή της ΠΓΔΜ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η κ. Σβίγκου επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με την πρόθεση των ΑΝΕΛ να μην τη στηρίξουν δήλωσε: «Ο κ. Καμμένος δήλωσε και στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στη χθεσινή του ομιλία, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την κυβερνητική σταθερότητα και σε αυτό μένουμε, όπως και στο μήνυμα του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει καμία διγλωσσία το επόμενο διάστημα [...] Δεν θα αμφισβητηθεί η κυβερνητική σταθερότητα, ούτε από τον κυβερνητικό εταίρο, ούτε από κανέναν άλλον».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση γύρω από το θέμα των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Σβίγκου παρατήρησε ότι «όχι απλώς δεν υπάρχει καμία σκιά, αλλά η σημερινή κυβέρνηση επί υπουργίας του κ. Κοτζιά ήταν εκείνη που έθεσε τις απόρρητες δαπάνες υπό τον έλεγχο του Κοινοβουλίου».

Η επρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παντελώς ανεύθυνη και επικίνδυνη» στάση της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε αυτές οι δυνάμεις να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική, για ποιον λόγο τα χρόνια που κυβέρνησαν δεν είχαν θέσει υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο τις απόρρητες δαπάνες και πού πήγαιναν οι απόρρητες δαπάνες επί δικών τους κυβερνήσεων».

Για την αποτύπωση στο σχέδιο του προϋπολογισμού της πρόθεσης της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «ένα τόσο αχρείαστο μέτρο και τόσο αντιαναπτυξιακό, όπως η περικοπή των συντάξεων, δεν έχει κανέναν λόγο να εφαρμοστεί στη χώρα μας».

«Οι περικοπές στις συντάξεις είχαν επιβληθεί στη χώρα μας το 2017, από τότε είχαμε δηλώσει ότι δεν είναι ένα μέτρο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί και ότι δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί για να βγουν τα νούμερα. Αυτή η θέση μας επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω ότι τελικά θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο -το αντίθετο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την στήριξη που προτίθεται να προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε υποψηφιότητες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών διευκρίνισε ότι «στις αρχές Νοέμβρη, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα για τις αυτοδιοικητικές μας υποψηφιότητες σε όλες τις περιφέρειες και στους περισσότερους δήμους».

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προτίθεται τις επόμενες μέρες να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία, η κ. Σβίγκου είπε: «Θα τον αφήσουμε να πάρει τις αποφάσεις του, όμως η δική μας πρόθεση και αυτό το οποίο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του κ. Μπουτάρη, ήταν η αμέριστη στήριξή μας στο πρόσωπό του».