Skip to main content

Σύγχυση για την πανεπιστημιακή αστυνομία - Δεν καταργείται, λέει ο Μαρινάκης

Δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμιά τέτοια διατύπωση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο - «Κανένα άδειασμα Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία»

Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση, αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομία, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη.

Θυμηθείτε - Βόμβα Μηταράκη: Καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία!

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια. «Το λέω ρητώς. Δεν καταργείται (η Πανεπιστημιακή Αστυνομία) και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμιά τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πως θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ.», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την έφιππη αστυνομία και την πρόταση του κ. Μηταράκη, ο εκπρόσωπος σχολίασε ότι «υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε δεκτή, κανένα “άδειασμα”».

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε αρχικά στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν λέγοντας ότι η συζήτηση των δυο ηγετών πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. «Δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα σημαντικά προβλήματα αλλά υπάρχει πλαίσιο για καλύτερη συνεργασία και έχει 3 άξονες προσέγγισης:

  •     Πολιτικός διάλογος
  •     Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης
  •     Θετική ατζέντα