Skip to main content

Συγκλονίζει ο εικονολήπτης της ΕΡΤ που κατέγραψε την πτώση του Canadair: «Θα με στοιχειώνει για πάντα» (vid)

«Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο, θα με στοιχειώνει κι εγώ δεν ξέρω για πόσο. Γίνεται ένα η κάμερα με το σώμα, αλλά μπαίνει και μέσα στην ψυχή και εμένα θα με ακολουθεί για πάρα πολύ καιρό»

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου των δύο πιλότων από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο.

Διαβάστε επίσης - Δημοσιογράφος της ΕΡΤ λύγισε στον αέρα για την τραγωδία με τους πιλότους στην Κάρυστο (vid)

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ελένη Μπουγά που βρίσκονταν στην περιοχή είδε με τα μάτια της να εξελίσσεται η τραγωδία. Την πτώση του αεροσκάφους κατέγραψε ο εικονολήπτης της κρατικής τηλεόρασης, Γιώργος Αγνίδης.

Ο έμπειρος καμεραμάν έκανε πλάνα στην πλαγιά, ενώ στην περιοχή υπήρχαν διάσπαρτες μικρές εστίες. Μία εξ αυτών είχε αναζωπυρωθεί λίγο πριν την μοιραία πτώση του Canadair. Τότε σήκωσε την κάμερα και άρχισε να καταγράφει καρέ-καρέ τις επιχειρήσεις των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών, μέχρι που συνέβη μπροστά στα μάτια του η πτώση του ενός εξ αυτών με χειριστές

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο εικονολήπτης Γιώργος Αγνίδης δεν έκρυψε ότι συγκλονίστηκε.

«Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο, θα με στοιχειώνει κι εγώ δεν ξέρω για πόσο. Γίνεται ένα η κάμερα με το σώμα, αλλά μπαίνει και μέσα στην ψυχή και εμένα θα με ακολουθεί για πάρα πολύ καιρό» είπε συγκλονισμένος.

Περιγράφοντας τη σκηνή, ο κ. Αγνίδης είπε ότι κατέγραφε τα πλάνα από απόσταση σχεδόν 500 μέτρων από τα πυροσβεστικά. «Έκαναν καταπληκτικές προσπάθειες οι πιλότοι, σηκώνω την κάμερα και τραβάω γιατί ήταν εντυπωσιακά πλάνα για να φαίνεται η αυτοθυσία των ηρώων αυτών. Εκείνη τη στιγμή κάνει τη ρίψη και ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει κάπως πορεία κάνει βουτιά. Βλέπω τη βουτιά, τη φλόγα και τον εκκωφαντικό κρότο. Δεν το πίστευα. Ακόμη δεν έχω συνέλθει».