Skip to main content

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Οικονομικά και θεσμικά αιτήματα έθεσαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Το ζήτημα της στελέχωσης της Διεύθυνσης Τροχαίας, καθώς και άλλα οικονομικά και θεσμικά θέματα έθεσε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) κατά τη συνάντησή του με τον Yπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, το προεδρείο αναφέρθηκε στην πρότασή του για παύση της ενίσχυσης της Διεύθυνσης Τροχαίας μέσω εσωτερικών μετακινήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και πρότεινε εκ νέου την τροποποίηση του συνόλου των αποσπάσεων με έξοδα δημοσίου από λοιπές Γενικές οι οποίες ενισχύουν διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, αποκλειστικά προς την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΑΥΘ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι θα εξετάσει το ζήτημα με τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την οικονομική αναγνώριση των δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης ενώ για τις διμοιρίες της ΔΑΕΘ και ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης δεσμεύθηκε ότι θα έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των υπηρεσιών ώστε να βρεθεί λύση.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέφρασε το αίτημα για  αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και έθεσε την αναγκαιότητα της άμεσης ψηφιοποίησης των ενδοεπικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ.