Skip to main content

Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023

Sold out οι βραδιές ποίησης και μουσικής για τον Ελύτη

Με sold out παραστάσεις συνεχίζεται το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023. Απόψε (28/6) και αύριο (29/6) στο Φρούριο του Επταπυργίου το κοινό θα απολαύσει την εκδήλωση με τίτλο: " Οδυσσέας Ελύτης – Με φως ελληνικό" – Βραδιές ποίησης και μουσικής. Πρόκειται για δυο βραδιές ποίησης και μουσικής, που υπογράφει η διδάκτωρ συγκριτικής λογοτεχνίας Άννα Μυκωνίου, αφιερωμένες στον Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Κατά την διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν 20 ποιήματα μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάνο Χατζηδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλο, Λίνο Κόκκοτο, Νένα Βενετσάνου, Νότη Μαυρουδή και θα παρουσιαστούν με 12μελη ορχήστρα.

Ερμηνεύουν: ο Κώστας Μακεδόνας και η Μαρία Κωστράκη ενώ την αφήγηση κάνει η αγαπημένη ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Στις  3-4 Ιουλίου σειρά θα έχει το «Απόψε… JAZZάρουμε». Τρεις ανατρεπτικοί καλλιτέχνες της νέας γενιάς, ο Θοδωρής Μαραντίνης, η Ευρυδίκη και ο Μύρωνας Στρατής «jazzάρουν» με την Νέα Ορχήστρα Σαξοφώνων Θέρμης μεταφέροντας εκρηκτικά vibes με τους πειραματισμούς τους και δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα που αναμένεται να κερδίσει και το νεανικό κοινό.

Ενορχηστρώσεις: Κωνσταντίνος Παγιάτης

Μουσική διεύθυνση: Θεόφιλος Σωτηριάδης.

Σε συμπαραγωγή με το Δήμο Θερμής.

Στις 7 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθει η εκδήλωση «Κώστας Ματσίγκος – Ρεσιτάλ κιθάρας με 8 φωνές».

Μια μαγική βραδιά όπου ο βιρτουόζος κιθαρίστας και δάσκαλος Κώστας Ματσίγκος θα στήσει ένα ρεπερτόριο που θα περιλαμβάνει από έντεχνους ελληνικούς ήχους μέχρι και γνωστά αργεντίνικα ταγκό.

Κιθάρα: Κώστας Ματσίγκος

Ερμηνεύουν: Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Πρατσινάκης, Έφη Ναβροζίδου, Ιωάννα Γιαννοπούλου, Νάνα Μπινοπούλου, Εύα Ατματζίδου.

Στις 11-12 Ιουλίου η Μαρία Φαραντούρη επιστρέφει στο Φεστιβάλ Επταπυργίου αυτή την φορά για μια επετειακή συναυλία, το  «Μαρία Φαραντούρη-60 χρόνια τραγουδάω».

Χειμώνας του 1963, τυχαία ο Μίκης Θεοδωράκης ακούει τη φωνή της και μαγεύεται, το ίδιο καλοκαίρι η έφηβη τότε Μαρία εντάσσεται στο γκρουπ του Θεοδωράκη και ξεκινάει η λαμπρή πορεία της.

Φέτος, 2023, γιορτάζουμε τα 60 χρόνια με μια μεγάλη συναυλία, με ένα ειδικά φτιαγμένο πρόγραμμα που θα τιμά και θα φωτίζει κάθε περίοδο της μεγάλης της καριέρας.

Ερμηνεία: Μαρία Φαραντούρη

Φωνή: Εύη Σιαμαντά.

Η αυλαία του Φεστιβάλ Επταπυργίου θα πέσει στις 18-19 Ιουλίου με το «Δημήτρης Ζερβουδάκης- Αποκλεισμός στη Σαλονίκη».

Στα πλαίσιο της βραδιάς αφιερώματος σε Θεσσαλονικιούς δημιουργούς φέτος το Φεστιβάλ Επταπυργίου τιμά τον σπουδαίο συνθέτη τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Ερμηνεία: Δημήτρης Ζερβουδάκης

Φωνή: Μαρία Φραγκούλη, Χρήστος Μαστέλος, Μαριάνθη Αναστασία Ζερβουδάκη.

Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023 έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς.