Skip to main content

Τα γλέντια του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η γκάφα Αυγενάκη και ο δήμος - σταυρόλεξο

«Στιγμιότυπα» από τα γλέντια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης σε Τούμπα και Συκιές. Γκολκίπερ ο Χαριστέας; Μύλος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο.

-Πολύς κόσμος, πολλά παλαιά μέλη, γλέντι και χορός στο "Ρέμα" στην Τούμπα για τους ΣΥΡΙΖΑίους της Θεσσαλονίκη. Η επίσημη κομματική συνεστίαση ήταν επιτυχημένη, όμως οι "κακές" γλώσσες έπιασαν πάλι δουλειά, καθώς Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης κάθισαν σε ξεχωριστά τραπέζια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκαναν οι βουλευτές την επιλογή, αλλά η... ταξιθεσία. Ερωτήματα προκάλεσε η απουσία του κ. Κώστα Αμπατζά, που ως συντονιστής του κομματικού μηχανισμού στην Α' Θεσσαλονίκης αναμενόταν να δώσει το παρών.

-Το συγκεκριμένο τραπέζι έγινε γνωστό ευρέως, λόγω των αναρτήσεων στα social media, πλην όμως υπάρχει κι ένα λιγότερο γνωστό, το οποίο έγινε μια εβδομάδα πριν στον "Σωτήρη" στις Συκιές. Με 150 συμμετέχοντες, η "Κίνηση Μελών" του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έκανε... επίδειξη δύναμης. Παρούσα μόνο η κ. Νοτοπούλου από βουλευτές (άλλωστε είναι το πιο ένθερμο μέλος της "Κίνησης Μελών"), η οποία απέφυγε, όπως και οι υπόλοιποι τις αναρτήσεις και τις δημοσιοποιήσεις, έλα όμως που δεν κρατήθηκε ο κ. Πέτρος Παπάς... Στο συγκεκριμένο γλέντι μαθαίνουμε ήταν και ο κ. Γιάννης Μυλόπουλος, όχι όμως ο κ. Χρήστος Γιαννούλης. Από πηγές μας μαθαίνουμε ότι συζητήθηκαν πολύ τα αποτελέσματα στις εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία για τα όργανα του κόμματος, όπου η "Κίνηση Μελών" κυριάρχησε.

-Τώρα του ξέφυγε, δεν το ήξερε, ήταν ένα στιγμιαίο λάθος...; Ο Θεός και η ψυχή του, αλλά μέσα στις αβρότητες του υπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να αποκαλεί τον Άγγελο Χαριστέα, σπουδαίο γκολκίπερ(!) της Εθνικής του EURO 2004, εξέπληξε τους πάντες. Δυσάρεστα... Η σχετική δήλωση έγινε στα εγκαίνια των ανακαινισμένων υπαίθριων γηπέδων του "Ποσειδώνιου" Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, χωρίς πολλή ζέστη και με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, και την αντιπεριφερειάρχη, Βούλα Πατουλίδου, να παρακολουθούν εμβρόντητοι. Για τον κ. Χαριστέα δε...

-Όχι μαχαίρια, χατζάρες έχουν βγει στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, όπου η κεντροδεξιά δεν μπορεί να συντονιστεί και η κεντροαριστερά το ίδιο. Αν εξαιρέσει κάποιος το ΣΥΡΙΖΑϊκό μπλοκ, οι Νεοδημοκράτες και οι ΠΑΣΟΚοι δεν ξέρουν που πάνε τα πέντε σχετικά με τις υποψηφιότητες στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ωφελημένος προς το παρόν τουλάχιστον βγαίνει ο νυν δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος έχει μαζέψει κόσμο κι από ΝΔ κι από ΠΑΣΟΚ. Η κατακερματισμένη κεντροδεξιά των εκλογών του 2019 δεν μπορεί να βρει και πάλι κοινό βηματισμό, αφού ήδη συζητιούνται τα ονόματα πέντε, έξι ή και παραπάνω επίδοξων υποψήφιων δημάρχων στις εκλογές του 2023. Και το τοπίο πριν το φθινόπωρο δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζει. Η περίοδος αυτή στον συγκεκριμένο χώρο χαρακτηρίζεται κι από συνεννοήσεις κι από υπόγεια μαχαιρώματα. Ο διαγκωνισμός για τον ή τους τελικούς υποψήφιους είναι σκληρός. Το ότι θα συνέβαινε το ίδιο όμως και στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τέτοια εποχή πολιτικής "ευφορίας", δεν το περιμέναμε. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο αντιδήμαρχος της διοίκησης Μανδαλιανού, Κώστας Σωτηράκης, ο οποίος μάλιστα εξελέγη μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αποδεικνύοντας την ισχύ του στο εσωκομματικό πεδίο. Ο κ. Σωτηράκης είναι πρόσωπο αναφοράς για το τοπικό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όμως μαθαίνουμε ότι άλλα στελέχη προσπαθούν να στήσουν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, με διακριτό κομματικό στίγμα, απέναντι στον κ. Μανδιαλιανό και να μαζέψουν τον κόσμο που τους έφυγε και δεν είναι αμελητέος... Μύλος μεν, αλλά εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι ο κ. Σωτηράκης θα είναι υποψήφιος βουλευτής, το κουβάρι μπορεί και να ξεμπλέξει πιο εύκολα από ό,τι φαίνεται σήμερα.

-Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δημήτρη Γαλαμάτη, στην παρουσία του στην Πάτρα, όπου ήταν ομιλητής στο συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2022 "Ανοίγοντας τον Νέο Δρόμο". Ο κ. Γαλαμάτης επισκέφτηκε το Μουσείο Τύπου στην Πάτρα, το οποίο είναι το μοναδικό οργανωμένο στην Ελλάδα και οι αρμόδιοι του έδειξαν το φύλλο της ιστορικής εφημερίδας "Πελοπόννησος" της ημέρας που γεννήθηκε 1η Απριλίου 1971. Οι ανακοινώσεις του πάντως περί ενίσχυσης του Μουσείου είχαν προηγηθεί του... δώρου. Ο γενικός ανακοίνωσε θεσμικές συνέργειες για την εξεύρεση εργαλείων και προγραμμάτων ενίσχυσης του Μουσείου, τεχνολογική υποστήριξη για να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του πολύτιμου αρχείου του και να είναι προσβάσιμο από όλους, αλλά και μέτρα συντήρησης των ιστορικών κειμηλίων και παλαιών εκδόσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.