Skip to main content

Τα παράδοξα του ελληνικού κρατικού μηχανισμού.......

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα του είπαν ότι μέχρι τέλη της άνοιξης θα τον έχουν απαλλάξει αφού υπάρχουν τρεις υποψήφιοι για τη θέση του, δυο ξένοι

Το στοιχείο είναι ενδεικτικό του πως λειτουργεί ο ελληνικός μηχανισμός ακόμα και τώρα μετά από δέκα χρόνια κρίσης: Εδώ κι έναν χρόνο το γνωστό σε όλους Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) παραμένει ουσιαστικά ακέφαλο.

Ο πρόεδρος του, Γιώργος Μιχελής, έχει παραιτηθεί, αλλά δεν φεύγει, καθώς περιμένει τον αντικαταστάτη του, που δεν ...έρχεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα του είπαν ότι μέχρι τέλη της άνοιξης θα τον έχουν απαλλάξει αφού υπάρχουν τρεις υποψήφιοι για τη θέση του, δυο ξένοι κι ένας Έλληνας.

Ωστόσο, το γεγονός είναι από μόνο του ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και σήμερα ο μηχανισμός. Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό. Ένα άλλο ενδεικτικό στοιχείο είναι αυτό που έχει να κάνει με την στενή επιτήρηση στην οποία φαίνεται να μπαίνουν ολόκληρα υπουργεία από το υπουργείο Οικονομικών.

Τελευταίο παράδειγμα; Αυτό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Εν προκειμένω, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ρόλο του επόπτη έχει αναλάβει ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης που θα ελέγχει τις δαπάνες του συγκεκριμένου υπουργείου από το Γενικό Λογιστήριο. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό συστάθηκε ειδική επιτροπή από 11 άτομα! Κάτι μας λέει ότι στο εξής δεν θα μπορεί ούτε να ...αναπνεύσει. Πώς δικαιολογείται όλο αυτό το σκηνικό; Οτι ο έλεγχος αυτός είναι συμβατική υποχρέωση που προκύπτει μάλιστα από το μνημόνιο...