Skip to main content

Τα πρατήρια με τη φθηνότερη βενζίνη στον νομό Θεσσαλονίκης

Την ώρα που αναμένεται η αύξηση στην τιμή των υγρών καυσίμων λόγω της παγκόσμιας κρίσης, αναζητούνται πρατήρια με χαμηλές τιμές.

Την ώρα που αναμένεται η αύξηση των τιμών στα καύσιμα ακολουθώντας τη γενικότερη παγκόσμια εικόνα, στάση αναμονής τηρούν ιδιοκτήτες ΙΧ αλλά και βενζινοπώλες προκειμένου να δουν που θα φτάσει η τιμή σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.

Στη χώρα μας, από προχθές τα διυλιστήρια ανακοίνωσαν  αύξηση στην τιμή της βενζίνης κατά 1,2 λεπτά/λίτρο και σήμερα κατά 1,1 λεπτό/λίτρο και με τις αντίστοιχες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο κίνησης σε 0,85 λεπτά/λίτρο και 0,67 λεπτά/λίτρο.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, το κόστος αυτό αναμένεται να μετακυληθεί στους ίδιους αλλά και στους καταναλωτές από την ερχόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι αυτό αναμενόταν από σήμερα ή αύριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αύξηση θα είναι της τάξης του 4% με 5%, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε ένα «καπέλο» των 6-7 λεπτών του ευρώ.

Όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων στον νομό Θεσσαλονίκη, οι τιμές στην απλή αμόλυβδη σύμφωνα με το παρατηρητήριο υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης κυμαίνονται σε επίπεδα από 1,505 ευρώ/λίτρο και φτάνει μέχρι 1,769 ευρώ/λίτρο.

Δείτε τα δέκα φθηνότερα πρατήρια όσον αφορά την απλή αμόλυβδη: