Skip to main content

Τασούλας: Η Γαλλία βοηθά τη χώρα μας με την τουρκική προκλητικότητα

Ο πρόεδρος της Βουλής υποδέχθηκε σήμερα τους Γάλλους ευρωβουλευτές του κόμματος "La République κ.κ. Danjean και Bellamy.

«Η φιλία και η συμμαχία Ελλάδος - Γαλλίας είναι από εκείνες τις φιλίες και συμμαχίες που δίνουν στις λέξεις το πλήρες  νόημά τους. Σε μια εποχή που ανάμεσα στα άλλα, και, οι λέξεις χάνουν το νόημα τους. Είναι παρήγορο ότι χάρη στη Γαλλία δε σώζουμε μόνο τη φιλία και τη συμμαχία μας, αλλά σώζουμε και τα νοήματα των λέξεων» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας υποδεχόμενος τον επικεφαλής της ομάδας Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,  κ Ευάγγελο Μεϊμαράκη και  τους Ευρωβουλευτές του κόμματος "La République" κ.κ. Arnaud Danjean και  François - Xavier Bellamy.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τασούλας, σκοπός της συνάντησης, είναι «να κάνουμε μια επισκόπηση και των διμερών σχέσεων και των Ευρωπαϊκών και της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, για την οποία η Γαλλία έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον, συμπράττοντας και βοηθώντας τη χώρα μας στην αντιμετώπιση όχι πλέον της τουρκικής προκλητικότητας αλλά της τουρκικής επιθετικότητας».

Ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισήμανε πως «για άλλη μια φορά αισθάνομαι ότι οι Γάλλοι σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν στηρίζουν ανεπιφύλακτα τις εθνικές μας θέσεις και είναι σύμμαχοι μας, όπως και πάρα πολλοί στο Νότο αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη».

Στη συμμαχία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία και στη βαθύτατη αλληλεγγύη που εκφράζει η Ευρώπη και η Γαλλία προς τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής του κόμματος "La République" κ. Arnaud Danjean. «Η αλληλεγγύη αυτή πρέπει να είναι ενιαία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες τις κοινές προκλήσεις ενωμένοι» υπογράμμισε.

Ακολούθως  ο κ. François - Xavier Bellamy εξέφρασε και ο ίδιος την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα «απέναντι στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει, απέναντι στις φοβερές προκλήσεις από την Τουρκία, στο μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί ένα πρόβλημα που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη. Η Ευρώπη οφείλει πολλά στην Ελλάδα και εμείς πρέπει να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας έμπρακτα, και στη Σύνοδο Κορυφής» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος της Ν.Δ., βουλευτής Σερρών κ. Τάσος Χατζηβασιλείου και ο γ.γ. της Κ.Ο της Ν.Δ κ.  Σταύρος Καλαφάτης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.