Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΤΕΕ/ΤΚΜ: ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ 2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 28,29 και 30 Μαρτίου στις αίθουσες «Τώνια Μαρκετάκη» και «Φρίντα Λιάππα» της Αποθήκης Δ΄ του Λιμένος Θεσσαλονίκης.

«Δημόσιος Χώρος +»  είναι η επωνυμία του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Δημόσιο Χώρο που οργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ στις 28,29 και 30 Μαρτίου 2019 στις αίθουσες «Τώνια Μαρκετάκη» και «Φρίντα Λιάππα» της Αποθήκης Δ΄ του Λιμένος Θεσσαλονίκης και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΤΜΕΔΕ.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα «πανόραμα» της παρούσας κατάστασης και της μελλοντικής εξέλιξης του αστικού τοπίου στην Ελλάδα ιδιαίτερα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, φέρνοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη συζήτηση για τα δημόσια μέρη μίας πόλης, μέσα από την ανάπτυξη και την ανταλλαγή ιδεών, προτάσεων, επιστημονικών θέσεων και ερευνών, υπό το πρίσμα, μάλιστα, των σημαντικών και πολυποίκιλων μετασχηματισμών που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Οι αλλαγές αυτές, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, φαίνεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις και στην εικόνα, τη δομή και τη λειτουργία των πόλεων, οι οποίες θα παρουσιαστούν, θα αναλυθούν και θα εκτιμηθούν με όρους μελλοντικής εξέλιξης του αστικού τοπίου, από πλήθος επιστημόνων από όλη την Ελλάδα, σε πέντε θεματικούς άξονες.

Πρώτος Άξονας: Αναθεωρήσεις του Δημόσιου Χώρου

Δεύτερος Άξονας: Δημόσιος Χώρος και Κοινωνική Δυναμική

Τρίτος Άξονας: Δημόσιος Χώρος και Βιωσιμότητα

Τέταρτος Άξονας: Διευρυμένος Δημόσιος Χώρος και Νέα Ψηφιακά Μέσα

Πέμπτος Άξονας: Δημόσιοι Χώροι ως Συντελεστές Μετασχηματισμού των Πόλεων

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου θα είναι οι:

Αλέξανδρος Τζώνης, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής & Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, ο οποίοα θα μιλήσει θέμα "Οι περιπέτειες του δημόσιου χώρου", την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 10:00.

Liane Lefaivre, Ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών Βιέννης, πο θα αναπτύξει το θέμα "η πόλη και το παιδί", την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 12:00.

Martin Knuijt, ιδρυτικό στέλεχος στο αρχιτεκτονικό γραφείο OKRA STUDIO, με θέμα "Green Cities of Tomorrow",  το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 12:30.

Στο site του συνεδρίου http://publicspace2019.gr/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν περαιτέρω ενημέρωση για άλλα στοιχεία της διοργάνωσης, το  πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η Έκθεση Βραβευμένων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 30 Μαρτίου μετά τη λήξη του συνεδρίου, στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ