Skip to main content

Τέλος στον διάλογο για το Ασφαλιστικό βάζουν οι επιστημονικοί φορείς

Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς καλούν την κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το Ασφαλιστικό.

Σταματούν τον διάλογο με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς, κατηγορώντας τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο, για «αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και γενικόλογους ισχυρισμούς».

Οι φορείς καλούν την κυβέρνηση να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση, υπογραμμίζοντας πως μέχρι τότε «δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο».

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συμμετοχή στη γενική απεργία της Πέμπτης.

Οι φορείς υπογραμμίζουν ότι προσήλθαν «στο διάλογο με διάθεση συνεννόησης», ωστόσο, μέχρι σήμερα «δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία μολονότι τα ζητήσαμε».

Το υπουργείο Εργασίας, «εξήντλησε την εισφορά του στο διάλογο μόνο σε αόριστες προτάσεις με αβάσιμους και γενικόλογους ισχυρισμούς», τονίζουν οι επιστημονικοί φορείς και προσθέτουν ότι «μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του υπουργείου, δεν υφίσταται λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο».

Οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς, ξεκαθαρίζουν ότι αναμένουν τα στοιχεία για να τα ελέγξουν και αφού «τα μελετήσουμε και μόνο τότε θα επανέλθουμε στο διάλογο με τις προτάσεις μας».

Παράλληλα, οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν για ακόμα μια φόρα την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο «το οποίο έχει καθαρά φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με την κοινωνική ασφάλιση».

Ακόμη, επαναλαμβάνουν ότι ζητούν την απόσυρσή του και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, ενώ καταλήγουν: «Οι επιστημονικοί φορείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Το υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει».

Στο μεταξύ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην μεθαυριανή γενική απεργία.

Την σχετική ανακοίνωση υπογράφουν:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.