Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΤΑΘΑΚΗ - ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός για την επανεκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστό, θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός για την επανεκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου.

Σύμφωνα με σχετική επιστολή της ΕΝΠΕ προς τον υπουργό, ενόψει της αυριανής συνάντησης, «αποτελεί εθνικό καθήκον να απορροφήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια και να ολοκληρώσουμε τα έργα, ενισχύοντας την ανάπτυξη, την πραγματική οικονομία και τις θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, η ΕΝΠΕ υπογραμμίζει την ανάγκη να διευκρινιστεί ο τρόπος εφαρμογής της δυνατότητας που δίνει η Ε.Ε. για εμπροσθοβαρή αποπληρωμή των Ε.Π. μέχρι το 100% της κοινοτικής συμμετοχής.

Επίσης, επισημαίνει την αναγκαιότητα να υπάρξει ρύθμιση για αποδοχή νέων συμβάσεων τόσο Τεχνικής Βοήθειας των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ - απαραίτητες πολλαπλές ενέργειες έως το τέλος του 2015 -, όσο και σε άλλα ενταγμένα έργα που, παρότι δεν έφτασαν σε επίπεδο κατακύρωσης σύμβασης, η υλοποίησή τους κρίνεται υψηλής σκοπιμότητας σε επίπεδο περιφέρειας και ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στα Προγράμματα περιόδου 2014-2020 εφόσον απαιτηθεί διαχειριστικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ