Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη

Οι υγειονομικοί και τα σωματεία απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και να αναλάβουν οι εργοδότες το κόστος για τη διενέργεια των τεστ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας πραγματοποιούν υγειονομικοί και εργατικά σωματεία έξω από το Διοικητήριο, στη Θεσσαλονίκη.

Οι υγειονομικοί και τα σωματεία απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, να αναλάβουν οι εργοδότες το κόστος για τη διενέργεια rapid και pcr test και μαζικές προσλήψεις προκειμένου να αντικατασταθούν τα κενά που προέκυψαν από την επέλεση της πανδημίας.

Παράλληλα, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα. Επιπρόσθετα, απαιτούν να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία της χώρας και να γίνονται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως παρά το γεγονός πως η πανδημία γονατίζει ολοένα και περισσότερο το σύστημα Υγείας, «κλειστά παραμένουν νοσοκομεία της πόλης όπως το Λοιμωδών και το Παναγία, ενώ όσα υπάρχουν είναι υποστελεχωμένα».