Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πωλητήριο σε 1.600 καταστήματα - Τιμές που ζαλίζουν, έως 49.000 ευρώ το τμ

Η ακτινογραφία των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη που περιμένουν να αλλάξουν χέρια - Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Πού βρίσκονται, πόσο πωλούνται

Την ώρα που τα καταστήματα πρώτης προβολής στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με την Τσιμισκή να κρατά την πρωτοκαθεδρία της ζήτησης, καταγράφουν διαχρονική κινητικότητα - κάποια, μάλιστα γίνονται ανάρπαστα πριν καν εκκενωθούν - υπάρχουν περιπτώσεις καταστημάτων που μένουν στα αζήτητα, με τους ιδιοκτήτες τους να επιδιώκουν την επόμενη ημέρα των ακινήτων τους, η οποία ωστόσο αργοπορεί να… έρθει.

Αν και όπως λένε γνώστες της αγοράς ακινήτων δύσκολα ιδιοκτήτες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και σε δημοφιλείς εμπορικούς άξονες προχωρούν σε πώληση καταστημάτων, καθώς προτιμούν να ρευστοποιήσουν πρώτα άλλα περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως έχουν στην ιδιοκτησία τους, ωστόσο, πλέον, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μεταξύ των ακινήτων προς πώληση φιγουράρουν χώροι σε στρατηγικά σημεία του κέντρου.

Οι τιμές, βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις ζαλίζουν, για παράδειγμα μαγαζάκι…μια σταλιά, 45 τμ, πωλείται λόγω της θέσης του 48.888 ευρώ το τμ. Με άλλα λόγια το ένα τετραγωνικό μέτρο του εν λόγω μαγαζιού πωλείται σε τιμή που θα μπορούσε να αγοραστεί ένα, μικρό και σε χαμηλή τιμή έστω, διαμέρισμα.

Όπως φαίνεται ολοένα και περισσότερο, πλέον, η ιδέα της πώλησης για κάποιους μεγαλοϊδιοκτήτες κάθε άλλο παρά αποτρεπτική μοιάζει καθώς δεν είναι λίγοι που για προσωπικούς τους λόγους μπαίνουν στη διαδικασία αναζήτησης αγοραστή.

Κάνοντας αναζήτηση σε ιστοσελίδες μεσιτών στο δήμο Θεσσαλονίκης προκύπτει πως υπάρχουν περί τα 1.600 καταστήματα (μικρά, μεσαία και μεγάλα) που είναι προς πώληση με τις τιμές τους να ξεκινούν από μερικές χιλιάδες ευρώ και να αγγίζουν τα 4,35 εκατ. ευρώ όταν πρόκειται για προνομιούχα ακίνητα.

Κάποια εξ αυτών μάλιστα είναι νοικιασμένα, σε διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερο δέλεαρ για τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους. Οι τιμές τους ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή, στην οποία βρίσκονται, τη θέση, τα τμ και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις αγοραπωλησιών που δεν προχωρούν καθώς οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν ρίχνουν νερό στο κρασί τους, με τα ζητούμενα ποσά να παραμένουν αδιαπραγμάτευτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Voria.gr έκανε μια μικρή έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζει περιπτώσεις καταστημάτων που είναι προς πώληση αναζητώντας τον νέο ιδιοκτήτη τους.

Κατάστημα στο ιστορικό κέντρο, 440 τμ πωλείται 4,35 εκατ. ευρώ.

Κατάστημα 282 τ.μ. επί της Λεωφόρου Νίκης, πωλείται προς 3,4 εκατ. ευρώ.

Κατάστημα 100 τμ, στο ιστορικό κέντρο στο ύψος της Αγίας Σοφίας, μισθωμένο όπως αναφέρεται στη σχετική αγγελία  πωλείται 3,3 εκατ. ευρώ, ήτοι 33.000 ευρώ το τμ (!).

Κατάστημα στο ιστορικό κέντρο, 72 τμ επί της οδού Μητροπόλεως πωλείται 2,3 εκατ. ευρώ ήτοι 31.944 ευρώ.

Κατάστημα 45 τμ, γωνιακό όπως αναφέρεται στη σχετική αγγελία στο ιστορικό κέντρο πωλείται 2,2 εκατ. ευρώ. Η τιμή του τμ αγγίζει τα 48.888 ευρώ (!).

Κατάστημα στους Λαχανόκηπους, 2.500 τμ πωλείται 1,4 εκατ. ευρώ.

Κατάστημα 84 τμ, στο ιστορικό κέντρο, πλησίον της οδού Μητροπόλεως, πωλείται 1,35 εκατ. ευρώ.

Κατάστημα στην Κάτω Τούμπα, 130 τμ πωλείται 780.000 ευρώ.

Κατάστημα στην Αγίας Σοφίας, 65 τμ πωλείται 500.000 ευρώ.

Κατάστημα στην περιοχή του ΦΙΞ, 225 τμ πωλείται αντί του ποσού των 300.000 ευρώ.

Κατάστημα στην περιοχή του Φαλήρου, 117 τμ πωλείται προς 320.000 ευρώ.

Κατάστημα 245 τμ, στην Ξηροκρήνη πωλείται 120.000 ευρώ.

Κατάστημα 70 τμ, στο Τσινάρι, πωλείται 89.000 ευρώ.