Skip to main content

Φοροτεχνικοί Θεσσαλονίκης: Να γίνουν έως 8 Μαρτίου οι διορθώσεις του Ε9 για το 2024

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως δίνεται λιγότερο από έναν μήνα προθεσμία να ολοκληρώσουν μια σοβαρή και επίπονη διαδικασία

Να ολοκληρωθούν οι διορθώσεις του Ε9 για το έτος 2024 έως τις 8 Μαρτίου ζητά η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει εφικτή η αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ από 10 που ήταν το 2023, σε 11 το 2024 και 12 το 2025.

«Στην ουσία δίδεται λιγότερο από ένα μήνα προθεσμία στους φορολογούμενους αλλά κυρίως στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς ώστε να ολοκληρώσουν μία αρκετά σοβαρή και επίπονη διαδικασία», σημειώνουν οι φοροτεχνικοί σε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών και προσθέτουν:

«Η απόφαση αυτή ίσως να στηρίχθηκε στη νέα λειτουργία του MyProperty, όπου οι τροποποιήσεις των ακινήτων γίνονται απευθείας από τον συμβολαιογράφο. Πρέπει όμως να σας ενημερώσουμε πως στο 80% των περιπτώσεων αυτό δεν λειτουργεί.

Σε ένα κράτος δικαίου είναι ατόπημα η φορολογική διοίκηση να αποφασίζει την τροποποίηση των προθεσμιών με δυσμενέστερους όρους για τους φορολογούμενους.

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί προγραμματίζουμε τις εργασίες που έχουμε να φέρουμε σε πέρας για να είμαστε σωστοί στις προθεσμίες μας.

Σας ζητούμε κύριε Υπουργέ όπως επανέλθουν οι αρχικές προθεσμίες για τις διορθώσεις στις δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2024 και όποιες αλλαγές γίνουν να αφορούν το έτος 2025 και έπειτα».