Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση της 10χρονης

Έρευνες της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της 10χρονης μαθήτριας - Το ανήλικο κορίτσι εντοπίστηκε εμφανώς κουρασμένο στην περιοχή της Καλαμαριάς

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης μαθήτριας από την Τούμπα της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Πέμπτης αλλά και το που βρισκόταν και τι ακριβώς έγινε τις 44 ώρες που αγνοείτο.

Διαβάστε: Αίσιο τέλος για τη 10χρονη - Βρέθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους για την παραμικρή πληροφορία που θα μπορούσε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης βρίσκονται από το μεσημέρι για καταθέσεις η μητέρα και ο πατριός της. Σύμφωνα με πληροφορίες η μικρή δεν έχει συναντηθεί ακόμη με τους γονείς της.

Το ανήλικο κορίτσι εθεάθη σήμερα το πρωί να περπατάει εμφανώς κουρασμένο στην οδό Σοφούλη στην Καλαμαριά, όπως δήλωσε περίοικος που την εντόπισε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αδερφό της, φέρει σημάδια στα χέρια που πιθανολογείται ότι προέρχονται από δέσιμο ενώ τα ρούχα της ήταν βρόμικα. Πάντως οι αρχές δεν έχουν αφήσει ούτε τον ίδιο να την δει. Παράλληλα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, η 10χρονη φαίνεται να είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το παιδί υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους.

Διαβάστε: Στο νοσοκομείο για εξετάσεις η 10χρονη - «Όλοι είναι ύποπτοι»

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, η μεταφορά της σε νοσοκομείο κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Πιθανολογείται ότι θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι.

Οι παιδοψυχολόγοι επιχειρούν να την «ξεκλειδώσουν», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονκό Πρακτορείο Ειδήσεων εισαγγελικές πηγές, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.