Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε μετά από 15 μήνες η οδός Βενιζέλου πάνω από την Εγνατία (video)

Ο δρόμος δόθηκε από σήμερα Πέμπτη στην κυκλοφορία για τα οχήματα, αφού και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους.

Κανονικά διεξάγεται εδώ και λίγη ώρα η κυκλοφορία στο βόρειο τμήμα της οδού Βενιζέλου το οποίο παρέμενε κλειστό από τον Ιούλιο του 2021 λόγω εργασιών κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών ώστε να είναι δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων απο την συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, με κατεύθυνση βόρεια, σε μια λωρίδα ελάχιστου πλάτους 3,65 μέτρων.

Η διέλευση των οχημάτων θα διεξάγεται, πλέον, σε όλο το μήκος της οδού Βενιζέλου.

Χθες έγιναν οι τελευταίες συνεννοήσεις με την Τροχαία και τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τους φωτεινούς σηματοδότες και ο δρόμος δόθηκε από σήμερα Πέμπτη στην κυκλοφορία για τα οχήματα, αφού και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Δένης επιβλέπων μηχανικός της Αττικό Μετρό, «ο δρόμος ήταν κλειστός από τον Ιούλιο του 2021. Ρίξαμε την πλάκα στην πρόσβαση στο μηδέν και δώσαμε σήμερα στην κυκλοφορία τον δρόμο που δεν θα ξανακλείσει».

Τόνισε ακόμα πως τον τελευταίο χρόνο έχει ανοίξει όλη την Εγνατία και είναι το μόνο εργοτάξιο στη Βενιζέλου που εμποδίζει την κυκλοφορία.

Ερωτώμενος για την αντίδραση των πολιτών μετά το άνοιγμα του δρόμου επισήμανε πως οι οδηγοί είχαν γνώση ότι ο δρόμος θα ανοίξει και δεν υπήρχε σύγχυση. Σχολιάζοντας τα καταστήματα της γύρω περιοχής που πέρασαν μία περίοδο... αποκλεισμού, εκτίμησε πως «όλα θα ανοίξουν όπως στο τμήμα της Μοναστηρίου μέχρι τον σταθμό».

Δείτε video: