Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου για ακόμη δύο μέρες

Παρατείνεται η διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων για δύο ακόμη 24ωρα στο Σέιχ Σου

Συνεχίζεται και για αύριο Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιουλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων οχημάτων στο Σέιχ Σου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του, κατόπιν πρότασής του στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, σε συνεννόηση και με τη διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης «παρατείνεται η διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων για δύο ακόμη 24ωρα, δηλαδή για αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη». Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα Κυριακή 23 Ιουλίου απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Σέιχ Σου.

«Διαφυλάττουμε με αυξημένες περιπολίες εθελοντών, δασαρχείου και Πυροσβεστικής ως κόρη οφθαλμού τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης και φυσικά, ως υπεύθυνοι πολίτες, ενημερώνουμε αν δούμε κάποια ασυνήθιστη ή ύποπτη κίνηση. Τέλος να ευχηθώ καλή δύναμη στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων στη Ρόδο και καλό κουράγιο σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, Έλληνες και ξένους. Η σκέψη όλων μας είναι μαζί με όσους δοκιμάζονται από τον πύρινο εφιάλτη», πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών.

Ακόμη, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου παρατείνεται για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου από τις 08:00 και μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, η απαγόρευση κυκλοφορίας στο περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θέρμης, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται:

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο τμήμα του Περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Χορτιάτη,

Στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου)

Στο Δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο)

Στη δασική περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κάνει έκκληση στους πολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών, να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης και να είναι σε επαγρύπνηση.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο κ. Δανιηλίδης, μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον αντιδήμαρχο Χάρη Αηδονόπουλο, τους άνδρες και τις γυναίκες της Τροχαίας και τους εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ:

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και ασθενοφόρο