Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται 2.000 τόνοι μπάζα από οικόπεδο στον Δενδροπόταμο (φωτο)

Από τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνεργασία με την ΑΝΑΚΕΜ

Την απομάκρυνση πάσης φύσεως μπαζοαπορριμμάτων από την έκταση των 90 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου ξεκίνησε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την ΑΝΑΚΕΜ. 

Πρόκειται για μία έκταση η οποία βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης στον δρόμο του Καλοχωρίου (ευρύτερη περιοχή Δενδροποτάμου) όπου, σύμφωνα με τον δήμο, είχε ξεκινήσει η κατασκευή του εμπορευματικού σταθμού αλλά στη συνέχεια το έργο εγκαταλείφθηκε.

Θα απομακρυνθούν συνολικά 2.000.000 κιλά μπάζα, δηλαδή 2.000 τόνοι, προερχόμενα από πάσης φύσεως συντηρήσεις-κατασκευές χωρίς να ανακυκλώνονται σε νόμιμα αδειοδοτημένες μονάδες.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος ευχαριστεί την ΑΝΑΚΕΜ για την από μέρους της έμπρακτη ένδειξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Κατά την έναρξη απομάκρυνσης των μπαζοαπορριμμάτων παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλειος Μανωλόπουλος και Καθαριότητας Γεώργιος Κουσίδης, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ενώ εκ μέρους της ΑΝΑΚΕΜ παρόντες ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ηλίας Δημητριάδης και τα στελέχη Άννα Μίχου, Όλγα Λάμπρη και Φώτης Μπέκας.

Δείτε φωτογραφίες: