Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αύριο η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου για την πρώτη καταγγελία σε βάρος του

Ο κατηγορούμενος έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο - Υπάρχει αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών

Για αύριο μετατίθεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου για τη διαρροή βίντεο με την πρώην σύντροφό του.

Ο ίδιος έδωσε σήμερα το παρών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο το κατηγορητήριο αναμένεται να εκφωνηθεί αύριο, λόγω παρέλευσης ωραρίου. Στο δικαστήριο προσήλθε και η καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αίτημα η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Σε πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κατ' εξακολούθηση.

Το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει αν εξετάσει την υπόθεση σε βαθμό πλημμελήματος, όπως πρωτόδικα, ή αν τη δικάσει σε βαθμό κακουργήματος. Κι αυτό γιατί ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου στην πρωτόδικη απόφαση με το σκεπτικό ότι η παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων είχε σκοπό βλάβης του θύματος επομένως κατά την άποψή του πρέπει να δικαστεί για κακούργημα.

Νομικοί αναφέρουν ότι το Τριμελές Εφετείο μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αν κρίνει ότι ο 60χρονος τέλεσε την πράξη με τις διατάξεις του άρθρου περί  εκδικητικής πορνογραφίας που θεσπίστηκαν μεταγενέστερα.

Ήδη, μετά από καταγγελίες πρώην συντρόφων του, σε βάρος του έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις για δύο άλλες υποθέσεις, που έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Φωτογραφία αρχείου