Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιώτοπουλος

Σκοπό βλάβης πίσω από την τέλεση του αδικήματος είδε το δικαστήριο για τη διαρροή βίντεο από τον τηλεπαρουσιαστή με την πρώην σύντροφό του

Για κακούργημα καταδικάστηκε ο τηλεπαρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος για τη διαρροή βίντεο με την πρώην σύντροφό του.

Το Τριμελές Εφετείο έκανε δεκτή την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας στην πρωτόδικη απόφαση -η οποία και ακυρώθηκε- και τον έκρινε ένοχο για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό βλάβης, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης πέντε ετών. Η έφεση του 60χρονου έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ εντός του μήνα.

«Η ψυχική και κοινωνική ιδιοσυγκρασία του είναι τέτοιου τύπου που πληρώνεται με την ανάρτηση βίντεο με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα απασών των γυναικών με τις οποίες έρχεται σε ερωτική επαφή. Η βλάβη είναι δεδομένη», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Ήδη, μετά από καταγγελίες πρώην συντρόφων του τηλεπαρουσιαστή, σε βάρος του έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις για δύο άλλες υποθέσεις, που έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.