Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Capture Convention – Πανελλαδικό Συνέδριο Φωτογραφίας στο Porto Palace

Οργανώνεται έκθεση στην οποία συμμετέχουν μεγάλες και γνωστές εταιρίες του φωτογραφικού κλάδου και είναι ελεύθερη να την επισκεφθούν όλοι οι λάτρεις της εικόνας

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας και το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν πανελλαδικό συνέδριο φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη για τέταρτη χρονιά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οργανώνεται έκθεση στην οποία συμμετέχουν μεγάλες και γνωστές εταιρίες του φωτογραφικού κλάδου και είναι ελεύθερη να την επισκεφθούν όλοι οι λάτρεις της εικόνας.

Διοργανώνονται επίσης σεμινάρια, που αφορούν επαγγελματίες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα. Την περσινή χρονιά σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών φωτογράφων από όλη την Ελλάδα. 150 σύνεδροι και περισσότεροι από 700 επαγγελματίες επισκέφθηκαν συνολικά την έκθεση. Φέτος το τετραήμερο σεμινάριο θα ξεκινήσει τη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Το συνέδριο αποτελείται από τέσσερις πυλώνες τον Κοινωνικό Πυλώνα που όπως και τη προηγούμενη φορά έτσι και φέτος η εκδήλωση βάζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο το κοινωνικό της πυλώνα και στηρίζει Τα Παιδιά της Άνοιξης. «Στα πλαίσια της εκδήλωσης προσπαθούμε να στηρίξουμε έμπρακτα το μεγάλο αυτό έργο και να βάλουμε το αποτύπωμά μας (#Βάλετοαποτύπωμά_σου! )», αναφέρουν οι διοργανωτές του συνεδρίου.

Φέτος ο πολιτιστικός πυλώνας θα πραγματοποιηθεί μέσα από έναν διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο, με την συνεργασία ανάμεσα στο Capture Convention και το PWS. Ο 14ος διαγωνισμός του PWS θα γίνει υπό την αιγίδα του Capture Convention, οι κριτές είναι παγκόσμιας αναγνώρισης και οι απονομές θα γίνουν στον χώρο της διοργάνωσης. Με αυτή την συνεργασία όλος ο φωτογραφικός κόσμος καλείται στο φετινό Capture Convention.

«Τον Εκπαιδευτικό Πυλώνα, αφιερώνουμε την Παρασκευή στους μελλοντικούς συναδέλφους των σχολών φωτογραφίας και τους παρέχουν δωρεάν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν καταξιωμένους φωτογράφους, που θα τους μιλήσουν για πολύπλευρα θέματα της φωτογράφισης και της βιντεόληψης. Κάθε φορά κληρώνουμε ένα δωρεάν εισιτήριο για έναν φοιτητή που θα παρακολουθήσει τα σεμινάρια της Παρασκευής και έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει όλες της ημέρες και να δει τα σεμινάρια που παρακολουθούν οι επαγγελματίες» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Τέλος τον βασικότερο πυλώνα που είναι ο Επιμορφωτικός Πυλώνας και απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες της εικόνας. Στα σεμινάρια συμμετέχουν ομιλητές παγκόσμιου βεληνεκούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας σαν καλεσμένοι των δύο σωματείων. Στη φετινή διοργάνωση προσκεκλημένη είναι η παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Sarah Edmunds που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ακόμα θα είναι κοντά μας ο Σωτήρης Τσακανίκας, Μάριος Θεολόγης, Μιχάλης Μπασιάκος, Κωνσταντίνος Σοφικίτης, Αντώνης Βενίτης, Δημήτρης και Παναγιώτης Παρλάμης, Στέλιος Στυλιανίδης, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Ιωσιφίνα Σβανιά, Έκτορας Νικολάκης και Χριστίνα Ράφτη.

Το Capture εξελίσσεται με στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες δημιουργούς εικόνων, φωτογραφίας και βίντεο, να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις. Το συνέδριο είναι ήδη σημείο αναφοράς στον φωτογραφικό χώρο για την Ελλάδα και όχι μόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://capture-con.gr/