Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικο Λούνα Παρκ στις... τέντες της Νέας Παραλίας

Η ΕΤΑΔ είναι αυτή που παραχώρησε την άδεια για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου Λούνα Παρκ στη νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Χριστουγιεννάτικο Λούνα Παρκ πρόκειται να δημιουργηθεί στη Νέα Παραλία, και συγκεκριμένα στον χώρο πρασίνου κοντά στο πάρκο των εποχών όπου και προέκυψε το ζήτημα με την τέντα των 500 τμ που ξεπρόβαλλε στην περιοχή προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τους Φίλους της Νέας Παραλίας.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τεράστια ακαλαίσθητη τέντα που... φύτρωσε στη Νέα Παραλία (vid)

Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η συγκεκριμένη έκταση. Σύμφωνα με πηγές της ΕΤΑΔ, ο δήμος δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη απόφαση η οποία προβλέπει τη βραχυχρόνια μίσθωση του χώρου, με άδεια μικρής κλίμακας, για την ανάπτυξη Λούνα Παρκ ενόψει της εορταστικής περιόδου. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο χώρος ήταν παρατημένος και ενόψει της μίσθωσης τακτοποιήθηκε και καθαρίστηκε προκειμένου να γίνει το λούνα παρκ. «Καταστατική αποστολή της ΕΤΑΔ είναι η αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο για την πόλη στις γιορτές αξιοποιώντας παράλληλα και το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο, όπως έχουμε υποχρέωση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ενώ, σε ερώτηση για το αν εγείρονται ζητήματα ασφάλειας, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Στο μεταξύ, πηγές από τον δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως παλαιότερα (επί διοίκησης Μπουτάρη) είχε υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με την ΕΤΑΔ, με το οποίο θα παραχωρούνταν η άδεια χρήσης της Νέας Παραλίας στη δική του δικαιοδοσία. Ωστόσο, τελικό συμφωνητικό δεν υπεγράφη ποτέ με αποτέλεσμα -όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές- να δημιουργούνται ασάφειες ή λανθασμένες εντυπώσεις σε σχέση με τις αρμοδιότητες. Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δηλώνουν άγνοια από την πλευρά τους για το συγκεκριμένο θέμα ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν δώσει την αδειοδότηση για μία τέτοια ενέργεια.