Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακά οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων αναφέρει πως λόγω της πανδημίας η φυσική παρουσία σε μαζικές εκδηλώσεις καθίσταται αδύνατη.

Διαφορετικά θα τιμηθεί φέτος η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων σε ανακοίνωσή της, «η φυσική μας παρουσία σε μαζικές εκδηλώσεις καθίσταται αδύνατη, ωστόσο, καμία πανδημία ή οποιαδήποτε άλλη αντιξοότητα δεν πρόκειται να σβήσει από τη συλλογική μας μνήμη και τη συλλογική μας συνείδηση, τα τραγικά και φριχτά γεγονότα που βίωσαν οι πρόγονοί μας».

Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδία αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας τις επόμενες ημέρες μέσα από αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και διαδικτυακές εκδηλώσεις.
 
Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ας έρθουμε όλοι πιο κοντά και ενωμένοι να διαδώσουμε ομόθυμα το μήνυμα της καθολικής αναγνώρισης της Γενοκτονίας των 353.000 θυμάτων της κεμαλικής θηριωδίας. Ας μετατρέψουμε τη δοκιμασία σε ευκαιρία προκειμένου το φετινό μας μήνυμα να είναι πιο δυνατό και πιο διεκδικητικό» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.